Wednesday, January 12, 2011

FESYEN RAMBUT MUMMY

nk kongsi skit fesyen rambut yang mummy da buat..just tooo share..jom layan hot hair mummy...zassssssssss











HUBBY&MUMMY ARTIS HOTTIES ~


HUBBY

hot mummy n hubby masa bercinta lagi kami ni mmg gile menyanyi.sebab tu kot kami ni di jodohkan hobi yang sama..masa bercinta gak mummy mmg jadi PA hubby yang selalu buat show gigs...show kat rumah kawen...g masuk pertandingan...hobby dia kan...lgpun mummy mmg suka aktiviti ni...dari bercinta-kawin-mengandung....tu jer la kjer kat latihan kat studio tak tnggal...

masa hubby bnyak pada muzik...abg ipar mummy pun da ada kumpulan sendiri..DAZMELON..bole link kat www.dazmelon.myspace .com/www.dazmelon.facebook.com... lagu-lagu nya pun pernah di siarkan kat Radio X-fresh n video klip di TV 1 n ASRTO....bangga mummy..hihih tumpang skeeettttt~

latihan kat studio

audition di CIMB BANGSAR untuk CIMB  IDOL`s SELURUH ASIA
juri salah seorang adalah mambai....
p/s masa ni tgh pregant loo.
jamming masa rumah orang kawen kat area Gombak...



MUMMY

Bagi mmumy plak hobi kami mmg menyanyi...mummy pun akan tutt menyanyi di kenduri kawen dgn band hubby..bukan nye aper sahaja meluangkan masa bersama sambil mendendangkan sumbang-sumbang berkummandang..wakwakwak...

mummy bnyak masuk pertandingan menyanyi..setakat ni xda la dapat no 1 paling terbaik pun no 2 la...klu buat sHow pun yuntuk opis jer...n koir pun wajib join la..dapat duit  kan....


lagu BAGAIKAN PUTRI by mummy tinie





Lagu GADIS DAN BUNGA  by mummy tinie

kenangan bersama penari-penari tradisonal untuk buat show HARI RAYA 
koir Perbadanan Putrajaya
v
v
v
so u all`s pun hobi mcm kami ker???????......


EllY MAZLIN YANG CONTROL AYU GITUUUU

alamak....hot yer tajuk kan...bukan nak kutuk looo..tp nk citer skit jer sal elly ni...baru2 ni elly berlakon kat opis mummy...tajuk citer dia tak ingat tapi da la dlm tajuk tu RONGGENG...hihihihi

so lepas jer dia berlakon mummy pun ambil la gambar kan kan kan....pas ambil gambar dia tnyer ,maner toilet yer (suara lembut abis)...mummy pun cair...klu u all tau tau la~...pastu g toilet sama2...b4 that berborak la dlu..pastu dia masuk taoilet punya la nk coverrr cun tu...dia flash 2 kali  ...supaya mummy tak dgr dia...isyyyyyyyysh...so kuar toilet kami borak2 lagi pastu dia g shoot balik....hmmm gitu la gamaknyaer bersama si elly...

kat opis berbeda imej mummy..hiihhihih
p/s:perwatakkan dia masa jumpa kat lgkawi dlu sgt2 berbeda yer u all`s...

RAJA FARAH SEKATIL DGN MUMMY TNIE

u all semua jgn cemas2 pasa sekatil tu..camni...aritu kami sekeluarga bercuti ke langkawi..tidur kat Hotel perrr yerr tak ingat la...masa kami menginap kat sane farra n team yang lain..nabila..elly mazlein,ramai lgi pelakon duk hotel yang sama...dorang semua tgh buat penggambaran drama NAOMI..ingt lgi tak??

klu u all nk tau...camner faraa bole duk sekaitl dgn kami satu family...pas kami ambik gambar dgn dia...pastu dia nk buang sampah kat luar ..pintu kami ni terbuka jer..so dia kata bole masuk tak...dia tnyer saper da panadol..dia nk demam..so mak mummy ni punya la peramah sambil bg ubt dia tnya la mcm2 soalan kat faraa..u all nk tau ..suara farra alahai lembutnya...dia sgt sweet n baik jer tau..dia citer pasal family dia...dia da 3 org adik beradik..dia ank tunggal perempuan...dia bnyak la ber borak..dia mmg sgt2 OK tau...

lain plak dgn elly mazlen masa tu...hmmm sgt2 sombong looor...nk ambik gmbr pun payah..lari2...hmmm adat la kot...ok nnt mummy citer pengalaman mummy dgn elly mazlen..skg ni jom zasssss dgn fara dlu...





angah bersama nabila amy seach yg tgh mengandung masa ni...

SET PANTANG DCL-ANAK NO.1

Salam semua....




masa dalam pantang yang paling cerewet skali mak mertua n pak mertua..aduhai..mmg la mummy pantang kat rumah mak sendiri..tp dorang tiap2 pagi n petang akan dtg tgk bby...

tiap2 kali dorang dtg jer mummy akan bersiap sedia sebelum kena leteeeeeeer
  • mandi petang sebelum 4.00 petang
  • bedung anak dgn kemas dari tgn smpi kaki...
  • jamu kat kepala n bekung perut kena kemas
  • makan pagi sebelum kul 9.00 am n mkn mlm sebelum 6.00 petang
  • minum hnya suku cawan sahaja..
  • jamu dia da 10 benda...
  • air anggur n ginseng kna minum dpan dia..(bole eee)
uisssy...buat i tensiiiion u all...

masa mummy pantang mummy makan set produk DCl...(kata tauke DCL kann kannn.hihihi)..mummy bukan nak kata per la..b4 nk mkn set pantang DCL ni..mak mertua suru mkn jamu indonesia marii...tp tak anak tak bole tahan bcoz cepat kena kuning n panas looorrr...

SET PANTANG MUMMY ~ DCL

Selepas melahirkan anak, kebanyakan wanita sudah pasti akan mengadu bahawa tubuh badan mereka sudah 'lari'. Tubuh mereka tidak lagi seperti mereka masih anak dara. Selepas bersalin, mulalah terasa tubuh menggelember, longgar sana sini. Itu belum lagi termasuk lemak yang terkumpul di bahagian tubuh.

Sebenarnya, tidak mustahil bagi seseorang wanita itu untuk mengembalikan kecantikan dan kelangsingan tubuh mereka. Jika mereka mengikut amalan tradisional seperti berpantang atau mengambil produk-produk bersalin, terutamanya selepas sahaja bersalin, mungkin tubuh mereka akan langsing semula. Apa yang penting adalah kesungguhan dalam diri mereka untuk melakukannya. Bagi anda yang ingin sihat dan langsing dalam proses berpantang, SET BERSALIN DCL adalah jalan penyelesaian yang terbaik.

Tidak seperti set-set bersalin yang lain, set bersalin DCL bukanlah jamu sebaliknya ia adalah makanan tambahan yang memberikan tenaga dan memperbaiki sistem dalaman badan anda setelah bersalin. SET BERSALIN DCL sangat sesuai untuk wanita masa kini ataupun wanita bandar yang tidak gemar atau sukar untuk menelan jamu yang dikatakan pahit

1. BIDADARI (ubat ketat)
2. NUAGE (kulit anjal, awet muda)
3. Q-SHE ( Tegang )
4. INTERCLEANCE (ubat Berak)

Apakah kelebihan BIDADARI??

• Membantu masalah keputihan
• Membantu mengatasi masalah senggugut
• Membina rahim
• Mengecutkan rahim
• Mengecutkan otot faraj
• Menyempitkan faraj
• Menguatkan system kemutan
• Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada  pasangan (suami) semasa perhubungan kelamin
• Menambahkan kolagen dalam badan
• Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah
• Membantu menghilangkan bau badan dan mulut
• Melegakan panas badan
• Menegangkan payudara
• Membantu merawat IQ
• Membekalkan tenaga segera
• Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan

(setakat nie mummy makan mmg cepat sembuh luka..bukan nak promote lbh2 tapi mmg bgs..senang citer (jalan highway da jd jln kampung la skg..)


2.Apakah kelebihan NUAGE

Mengaktifkan serta membina sel-sel awet muda
Mengawal bentuk badan.
Membantu memecahkan lemak.
Menghaluskan kulit.
Menegangkan kulit.
Melembabkan kulit.
Mencerahkan lebam (bawah mata).
Mengatasi masalah jerawat
Masalah jeragat (hormon tidak stabil).
Mengatasi masalah kutil.
Mengatasi masalah pori-pori terbuka.
Mengatasi masalah bibir mudah pecah.
Mengatasi masalah kulit tangan dan kaki pecah.
Mengatasi masalah kuku mudah pecah.
Membantu merawat kulit muka yang rosak kerana penggunaan skincare yang mengandungi bahan Kimia yang berbahaya
3. Apakah kelebihan Q-SHE

- menganjalkan kulit yang telah melendut
- menegangkan dan menghaluskan struktur kulit
- mengurangkan garis-garis halus
- mencerahkan kulit dari dalam dan meratakan warna kulit
- menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri
- menghaluskan liang roma dan mengurangkan minyak
- melembutkan kulit
- kulit kurang kasar dan kering
- merawat jerawat dari dalam
- mencegah pertumbuhan jerawat muka dan badan
- mencerahkan dan menghilangkan lebam bawah mata
- melambatkan proses penuaan secara berkesan

KUKU - mencegah kuku dari menjadi lemah dan rapuh
- menguatkan kuku agar tidak mudah merekah dan menyerpih
- meningkatkan dan menggalakkan pertumbuhan kuku yang lebih sihat
- kuku akan kelihatan lebih bersinar dan tidak pucat

RAMBUT
- mencegah rambut dari menjadi lemah, tidak terurus dan tidak bermaya
- mengawal rambut dari menjadi rapuh dan bercabang
- menggalakkan pertumbuhan rambut baru
- mengawal keguguran rambut
- melambatkan penuaan rambut dan mengawalrambut dari beruban
- menjadikan rambut lebih sihat, bersinar, beralun dan hitam berkilat

BADAN - melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak
- membentuk dan merampingkan badan tanpa bonjolan lemak yang hodoh
- mencantikkan badan anda tanpa geleber yang memalukan

PAYUDARA DAN PUNGGUNG - mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur
- memantapkan lagi bentuk menjadikan ia lebih padat
- membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut



Ia juga mengandungi agen anti-kanser yang dapat membantutkan pertumbuhan sel kanser bagi pengidap kanser payudara.



4. Apakah kelebihan INTERCLEAN

Digunakan secara tradisional untuk membersih dan membina usus, melawaskan pembuangan najis, melegakan sembelit, menurunkankan berat badan (obesity), stress, metabolisma rendah, penghadaman & paras hormon rendah.
KULIT
- menganjalkan kulit yang telah melendut
- menegangkan dan menghaluskan struktur kulit
- mengurangkan garis-garis halus
- mencerahkan kulit dari dalam dan meratakan warna kulit
- menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri
- menghaluskan liang roma dan mengurangkan minyak
- melembutkan kulit
- kulit kurang kasar dan kering
- merawat jerawat dari dalam
- mencegah pertumbuhan jerawat muka dan badan
- mencerahkan dan menghilangkan lebam bawah mata
- melambatkan proses penuaan secara berkesan

Keistimewaan:




- Sembelit atau cirit-birit yang kerap
- Masalah-masalah kulit-jerawat, akne, ekzema, psoriasis, kulit yang pudar dan tidak bermaya.
- Kuku dan rambut yang rapuh
- Badan dan nafas berbau
- Sering sakit kepala
- Sakit leher , bahu , sendi dan otot
- Peredaran darah yang lemah – tangan atau kaki sejuk
- Imsomnia –masalah tidur
- Meradang dan kemurungan
- Kitaran haid yang tidak teratur dan masalah-masalah putus haid
- Berat badan dan pembendungan air dalam badan
- Masalah penghadaman , kesenakan dan rasa loya yang kerap
- Alergi dan pengidaman makanan
- Peningkatan tekanan darah
- Kurang tenaga syahwat. Ia adalah hampir mustahil untuk kita mengelakkan diri daripada toksin-toksin ini kerana mereka berada di mana-mana sahaja.

SO PE NK PK LGI...U ALL SEMUA BOLE TRY..IF SAPER2 YANG PENING-PENING LG SET APER YG PERLU DI AMBIL MASA PANTANG
~ni yang mummy suggest ..klu da pe2 masalah o nk tnyer per2 bole email kat pinky_tinie@yahoo.com o call 0163405401 pada mummy k!

gambar mummy masa da nk abis pantang...mummy TETAP HOT walaupun pantang yerrrr!

ni masa pantang dah nk abis punnn... bole...set rambut terus biler da pantang 43 hari..hahahhahah


LEPAS  PANTANG

Abis jer pantang 44 hari..mummy terus ke PERLIS kenduri kawen sepupu yang paling rapat..nak taknak mummy kna g jgak tgk dia nikah...


  • Biler da abis pantang mummy terus ubah gaya rambut yang membosankan niee......~

     
    Sebelum niee~bosan kan kan...

    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v

    selepas,..mummy da cut rambut..(BARU HOT kan kan..) 
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


mula-mula nak buat rambut mcm dlu...takut ROCK sgt tak bgs tu..kate nk jd mummy mithali..hieheheh~


..........................................................





My liL Princess

mummy punya cahaya kasih hati mummy..nur arissya adriana namanya...arissya di lahirkan pada 6 November 2009 pada 723 am di hospital Sg,Buloh.(Emengency looor sepatutnya Hospital putrajaya)tapi da bleeding kat umh nany arissya tu yang terus ke hospital sg buloh...(ank jati selangor la...klu tak Wlayah tuu) beratnya hanya lah 3.2 sahaja..hihihihi  ...Step by step ....

New Born 3.2 kg


1 bulan da naik 5 kg

2 bulan..berat arissya da 5.5 kg..

3 bulan ..6..0 kg


4 bulan 6.5 kg
 


5 bulan

6 bulan

7 bulan

8 Bulan
9 Bulan

10 Bulan

11  Bulan
12 Bulan


~TAMAT~






ishyyyy...belum tamat lagi daa.ni baru pengenalan tentang arissya..bnyak lagi nak bg tipS mengenai anak untuk mummy syer!!
There was an error in this gadget