Friday, December 16, 2011

APA YANG DI RINDU...

mASA pregnant nie...mummy rindu sangat-sangat nak lilit tudung dengan shawl.. klu pregnant ni tak chantek pakai shawal la..(bg mummy la) sebab perut ke depan..*buntut* tonggek ke belakang..tu la mummy asyik pakai syria je memanjang.....aduyaii..rasa serabut plak... nnt pas pantang mummy nak beli shawl bnyak2..bole??? tgk la klu anak-anak aku tak meragam...dlu arissya sorang ni nak tambah lagi sorang lagi la...tatut finingggggg jer...di tarik2 shawl mummy!!...

Rindunya dengan shawl!!!





ShawL

Shawl

tudung awning*jarang la pakai sebab nampak mummy tua skit..

Nie Syria..sangat best dan selesa klu pakai g mana2..tambah2 lagi masa pregnant...

Komen dari Pembaca Hot Mummy...!!!!

Hi Hot mummy tinie,

I was reading your blog today and wonder you could give me an opinion on a diet/fitness app I'm making right now ?

For me, I think the problem with being healthy is motivation. It's an abstract, overwhelming goal. I think the best way to counter this is to have concrete, winnable games and small victories.

So, this app will makes living healthy, and fitness into a RPG game, where users earn points, and "level up' as they achieve their goals. Everytime they eat something healthy like vegetables, they earn points. Everytime they complete a workout, they earn points. Each level will present different challenges.

The challenges will follow a certain structure. First will come changing your environment such as getting rid of junk food. Then, reducing stress, as stress leads to eating comfort food. Then concrete goals like keeping track of everything you eat, or taking the stairs for a week. Small, concrete goals rather than abstract ones like “be healthy” or “exercise more”.

The whole point is to create a holistic framework/game so people will rely less on willpower, and more on fun, achievement, and changing our environment.

What's your opinion on this idea? Would you want to know when I'm done with it? If this sounds too silly, or absurd, just ignore what I just said, hehe =)

Best, Christine

PRODUK SKII

salam semua,

kali nie nie mummy nak share pasal produk SKII ...minggu lepas mummy g alamanda nersama amy untuk g makan lepas keje..al maklum la mak buyung tekak teringin nak makan sizzing mee..so mana lagi yang ada kat putrajaya nie..alamnda jer la...

so masa masuk jer alamanda..jeng jeng..nampak SKII tgh buat promosi krismas laaaaaaaaaa.....wahhh terus pergi kat cina amoi yang chantek kulitnya tu..kami pun dengar la celoteh dia...

aku and amy pun ape lagi excited plak...sebenarnya aku dah lama nak pakai produk nie...tapi takut tak menjadi dan masa tu pun bujang ongkos pun kurengg...

so apa lagi  ...


first : isi borang ahli...
second : dia pun bagi la test pakai TONER and Facial treament..
third : kami dapat pakej best...ko dapat 3 barang dan paling best bEg Makeup baldu colour merah yang sangat chantek..made in pARIS...
Essence

Toner

Masker

nie la beg tu..tapi mummy ambik set yang 3 benda tu toner, essance and masker
Total RM 199.00 Sahaja.


Nk bagi meletup pas pantang ni , dengan makan produk kesihatan DCL sekali..hehehheheh


Muka amy yang excited nak beli..hehehe
mummy tak ambik la gambar dgn badan yang buyut nie...malu..hehhehe




Perangai Macam Budak-Budak......

Hi semua,

What the s??k of them la....hahahahah *(tak baik la mummy)*.....lantak la perangai budak-budak dorang tu..meluat aku tgk....



But is cOOl la mummy... sbb u pregnant ..dah 8 bulan pun...xda hal la..nanti ko da rehat 3 bulan melepak jaga anak, jaga badan and jaga hati dan perasaan...bahagia nyer nanti aku lepak 3 bulan bersama anak -anak..ingat tu..!! # bulan nak turun berat badan nak setting badan bagi baik punya...#bg hati senang#

tak sabar nak menunggu kelahiran baby BOY (insyllah)....insyallh nama nya kami nak namakan
"Muhammad Airil Adrian Bin Zulkarnaien "

" Dengan Nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha penyayang dan mengasihani...:
YA aLLAH peliharalah imanku dan anakku dalam selama di dalam kandunganku dan sembuhkan ia  ...YA ALLAH lahirkan anakku sihat, berilmu beramal soleh, akhalnya, bijak, perelokkan suaranya ,rupanya yang menyenangkan hati (manis)"aminnn....."

There was an error in this gadget