Monday, January 31, 2011

ANAK SUNTI

u all mesti da pic  zaman-zaman sekolah dlu kann.. wahh zaman sunti dlu..meh mummy nk tnjuk kat u all satu gambar mummy masa form 3...susah mummy nk syer coz muka ala-ala bler@ sengal jer ....hahhaha jom layan.
cube teka yang maner satu mummy???

Thursday, January 27, 2011

CUTI-CUTI MALAYSIA LAGI !

kali ini cuti -cuti MALAYSIA mummy bersama family selama seminggu ke 5 tempat... pERLIS -LangkaWI-KelaNtan-TERAnggU-PAhanG....

paling best chalet yang mummy menginap kat langkawi dan teranggnu ..mmg super..tapi yang tak paling memuaskanhati mummy masa kat kelantan..lorrr bukannyer aper chalet kat kelantan da la mahal pastu fasiliti nya kurang sgt2..da swimming pOOl pun KOtor..dlm bilik air pun paip boCOr..huissyh..kalah hotel mahalnya..makanan pun dorang kira mahal..(mengamuk n angin kjap mummy kat kdai tu,...)..

enjoy but penat sangat-sangat dgn trip kali nie..coz masa short sangat..4 tempat kami menginap kat Chalet 1 kami tido di Hotel Sri malaysia coz da xda masa nak cari chalet tengah malam.


 jom layan gambar jer ...

Chalet di Pantai Chenang, Langkawi

tnggu feri ke langkawi di jeti kuala perlis

modal yang sentiasa X-pose

sweet kannn

manja skit kat tepi pantai Chenang

isya dan atuk

my family

suka tgk piC nie coz sekali snap jer

ngeri kan tgk ombak kat belakang adik mummy



Aquarium in lagkawi

post lagi dari mummy gedizzz

minta ampunn la..dady jer yang berani pegang

arissya and nany

anje and aim

dalam feri dah nak otw ke kelantan plak

kelantan..panasssss gambar nie

ni la makanan yang mahal...ketam 2 ekor, kembung 2 ekor n tomyam utk 4 org makan rm 105.00..

Mcd kelantan..lagi bestt layan mcd jer..

arissya always fight dgn mummy klu nk makan

Terengganu kat town

chalet kat terengganu..mmg bersih...dan selesa

Masjid Kristal

post lagiii


keropok lekor tak boleh tinggal

terengganu




bum bum

romantikk tak?

Pahang


arissya paling happy bila jumpa laut..                                                   




      

IF I CAN BE LIKE THAT !

mummy always berangan-angan tahi ayam klu la mummy dapat menjadi seorang yang fofular...but bukan fofular gosip -gosip tu tapi fofular jadi orang yang terkemuka dalam perniagan...wahhhh tinggi yer angan-agan mummy kan... mummy dari kecil lagi mmg da pandai berniaga hahaha (bole)???.. mehhh nak imbas kembali....

  • masa darjah 2 lagi da pandai dahhh jual sticker ultraman kat kawan-kawan kelas.."klu korang nak beli satu sticker 20 sen tau" wahh ramai customer minta..dorang nak lekat kat pensil box..hahahha
  • masa darjah 4 plak...masa tu famous dgn sabun hiasan..ala yang buat bentuk kasut la pkai sabun tu...tu pun mummy jual..suru mak buatkan mummy jual dgn kawan0kawan kelas..wahh masa tu pun laku jugak..tau naper coz masa tu FRIENDSHIP DAY..dorang nak hadiahkan kat kawan..masa tu HOT colour purple..hihihi ..guna sabun LUX wangi skit..kang pkai sabun DETTOL pe cer plak...mummy jual rm 2.00 jer..
  • Darjah 5 jual nasi lemak pagi-pagi bwak 5 bungkus...kadang-kadang smp 10 bungkus...senget-senget basikal mummy masa tu..nasi lemak ayam rm 1.50..mummy ambil tempahan dgn kawa-kawan kelas jer..mummy jual sampai la kelas lain tempah sehingga da kena sound dgn makcik kantin..boleee...dengki la tu..nasi lemak mummy popular!
  • Darjah 6 tak da masa...EXAM kan...
  • Masa sekolah menengah tingkatan 1-tingkatan 4 cuti sekolah jer wajib jaga kedai makcik..huuhuhu tapi masyukkk dapat duit Rm 30.00 sehari..best..cuti sekolah tak pernah buang masa..tolong makcik meniaga...paling best dari tingkatan 1 mummy dah menggunakan duit sendiri beli baju raya..
  • masa kat U plak..hahhaha..meniaga jugakk...tapi alat make up jenama MAC and Clinic ..cer cita cer cita ..... cite yer camni... mummy g kelas dlu selalu makeup..so bdak dalam kelas suka so dorang pun tempah la..pastu menjangkit plak kat senior -senoir per lagi..meletetop la perniagaan...
  • bila masuk alam kERJA..wahhh ingat da tak bergiat meniaga tapi sama jugak...mumy buat sal SAMPLENT and ,TUDUNG@ Shawl until now  and KEK MOIST dah pencen..tak larat...

so korang agak-agak mumy bole tak berangan-angan tu jadi kenyatan..eehmmm...




IF I CAN BE LIKE THAT !


Wednesday, January 26, 2011

THANKS 4 ALL

‎2 year sudahh...syukur dan gembira...sambil mkn set romantik di tepi tasik berdendangkan lagu2 romantikk..sooo supper n prefect thiz nite..thks hubby@zulkarnaien. Love u.

Piranazs Lucifier and Ana Raffizant like you comment..
    •  
      Farah Yasmin happy 2nd anniversary tini =)
       
    • Rahimah Sulaiman Tahniah..selamat ulangtahun perkahwinan ke-2 .semoga jodoh awak berdua kekal hingga keakhir hayat!
    •  
      Norhatini Idris insyllh..moga-moga kami kekal sehingga hujung nyawa... doa for us k...
       fara..thks dud....
    •  
      Siti Rohani Alhamdulillah tahniah tini....semoga kekal ke akhir hayat..
thaks semua..mendoakan kebahagian mummy! love u all!!!!!

ANNIVERSARY 2 YEARS 25.1.2011 ..

Wah wah,..diam-diam da 2 tahun u all  sudah kami bersama sebagai suami isteri,...syukur alhamdulilah...
ok tu benda sweet sgt but mummy da story tak berapa sweet b4 nak sambut anniversary kami ke-2 ni...

minggu lepas mummy amat-amat lah sedih coz bergaduh dgn hubby..bukan nyer aper mummy terlampu emo la..(nak naik bendera merah masa tu)...so merajuk punya pasal dgn hubby terus kuar rumah balik rrumah mak seminggu duk dgn anak...bila da 2 hari tak jumpa mummy rinduu sgt2 dgn hubby tapi ego punya pasal nk tnggu hubby sms so buat tak reti jer..so sabtu ahad mummy n arrisya tanpa dady..selalunya ari ahad dady tak kjer dia msti cari kami berdua n bwk pergi jalan-jalan n makan..tapi kali ni TAK LANSUNG!!!!

dalam hati ni...KENAPA dia tak CALL...TAK SMS...TAK datang rumah tgk anak..dia tak sayang kami ker...knapa..KENAPA???? so bayangkan..masa tu sedih weiii..takpernah-pernah tngalkn hubby selama seminggu ..

so semasa dalam kebinggung a.k.a jiwa kacau selama seminggu...

so mlm semalam mummy balik rumah ..so hubby terus peluk mummy...dia kata rindu...sambil tu kami menangis kerana terlampau rindu dan sesali kesalahan dari kami berdua sendiri..

so per lagi tepat pukul 12am hubby ajak keluar..dia bawak mummy ke cafe tepi tasek n makan malam (candle night)..hiihihi paling best dorang pasang lagu whitney Houston..

so sweeet kan,...tu sahaja story mory saya..hihihihihi

p/s: pic mummy upload nnt...tak  tranfer lg looor..

Monday, January 24, 2011

JOMMM ZOO...

kali nie bwk isya mengenali binatang yer tuan-puan. bukannya aper..time esya tgk national geo jer dia menjerit-jerit...huuuoooo..cian ank mummy..mcm batak (hahahhah) plak tgk dalam tV jer kan..so dgn niat murni mummy pi la jalan-jalan kat jusco balakong ternampak pameran zOO..Jom ke zOO..so sangat-sangat berminat terus jer beli tiket dapat free t-shirt...3 dewasa 1 kanak-kanak hanya rm 45ringgit sahaja..berbaloi-baloi u all...

dah la tu..jommm layan pic...











punya la berzaman-zaman mummy tak pergi jejak zoo ni..hmm banyak gak perubahan..dan klu u all nak bwk anak-anak  ke zoo tepat pukul 3.00 pm setiap hari ada SHOW Haiwan di zoo negara...dont miss it.... my daugther sgt-sgt enjoyed!!!
There was an error in this gadget