Wednesday, October 30, 2013

KUIH TART BENGKULU TINIE'S



KUIH tart bengkulu tinies masih hangat di pasaran. homemade. terima kasih yang telah meng order dan berulangkali beli. tak kira dari langkawi penang, taiping, putrajaya, selangor saya ucapkan terima kasih. Bagi saya, saya meniaga kuih tradisional saya adalah bagi orang malaysia lebih mengenali kuih tradisional kami (bengkulu). 

kuih ini berinti kelapa dan nenas. ada yang kata kuih nie rasa mcm roti berinti, kek berinti dan sedap lembut..
ini kuih kegemaran saya dari kecil lagi,,dulu tak la sekecik ni ,...dulu kuih ni lagi besar..besar tapak tangan tau..kalau makcik buat jer kuih ni kami akan makan dengan kopi atau milo..memang kenyang. sekarang anak-anak pun suka makan.

kuih bengkulu nie terdahulunya kuih yang mahal. maksud saya kuih ni hanya dapat masa hantaran perkahwinan dan masa raya sahaja. kali nie saya nak komersialkan kuih ni untuk dijadikan makanan minum pagi dan petang, hantraan kawin dan goodies kenduri. Erra fazira sendiri pun adalah orang bengkulu dan menjadikan kuih bengkulu sebagai hantraan perkahwinan dia (Yusry&Erra).


Jadi, pada sesiapa yang ingin jadikan kuih ini sebagai hantraan atau goodies perkahwinan boleh call saya secara personal untuk dapatkan khidmat saya.


Nie hantraan adik saya tahun lepas 2012. nampak x dalam bakul tu da kuih tart. Kuih Tradisional mesti ada dalam hantraan kami.
Nampak x, kuih tart sebelah kek. tu dulu pada tahun 2009 perkahwinan saya sendiri adalah wajib mesti ada .



ini berintikan kelapa

bulat berintikan NENAS

sebekas ada 50 BIJI RM 45.00

CAmpur pun boleh nenas dan kelapa dalam sebekas.



RM 25.00 untuk 25 BIJI

RM 10.00 bagi 10biji

Kuih yang panas baru masak untuk di beri pada pelanggan saya.

Bau harum kuih tu mmg buat kita sentiasa nak gigit jer kuih nie.

Perkhidmatan pos laju dan kotak sebagai servis penghantraan.

Penghantraan pos saya akan buat setiap hari isnin.

pada sesiapa yang berminat untuk tempahan boleh contact saya pada 016-3405401(TiNie) untuk tempahan . order dibuka setiap hari :

RM 45.00 50BIJI
RM 25.00 25 BIJI
RM 10.00 10 BIJI

tQ.


There was an error in this gadget