Friday, March 7, 2014

KUIH TRADISI ZAMAN BERZAMAN : TART BENGKULU TINIES (SG CHOH)

Pada sesiapa yang masih mencari mane nak dapat makan kuih tart bengkulu sg. choh...ATAU tak pernah tahu ttg kuih tart nie...

 meh saya kenalkan...



Disini saya berkongsi keenakkan kuih tradisional tart Bangkahulu...
Berasal Dari Bangkahulu Sumatra Indonesia,
Makanan Tradisi Bangkahulu keturunan atuk nenek saya sendiri dan (erra fazira)...

Kuih tart Bangkahulu ini sangat popular di Sungai Choh, Rawang.

Kuih tart Bangkahulu ini berintikan isi kelapa gula merah…
Di masak menggunakan dapur kayu api..
Kuih ini boleh bertahan selama sebulan . 

Sehingga kini ramai yang telah mencuba alhamdulilah repeat balik yer..dari utara ke selatan yang mencuba dan di putrajaya sendiri ramai yang telah order..  

Perkhidmatan melalui pos laju (menggunakan kotak dan bekas yang cantik)
@ bole ambik di Putrajaya .

Insyallah rasanya dijamin sedap..





Kuih Tradisional Tart Bengkulu bagi inti :

RM 45.00 (50 BIJI)
Kacang merah
Kelapa inti gula merah
Nenas

 Cara pembeliaan dan pembayaran kuih tart bengkulu:

  1. Whatsup/sms saya 0163405401; 
  2. Pada yang menggunakan khidmat pos saya akan minta bankin terdahulu dan bukti bayaran kpd saya;
  3. Pos saya akan buat pada hari isnin sahaja kerana kuih masak pada hari ahad .
  4. saya sentiasa buka kepada pelanggan untu makanan hariaan, kenduri dan tempahan hari raya.


 








 Insyallah rasanya dijamin sedap..
ranggup dan lembut....
masih lagi rasa mcm dulo-dulo..
tedapppp....