Tuesday, November 29, 2011

SECOND BABY...

salam semua,

pada sabtu lepas mummy pegi vision college untuk buat scan baby.. so pergi la pagi2 sebab temujanjinya pukul 9.30 pagi...so kami dah sampai kat sana tunggu 10 minit terus la scan...

nak tau anak aper???heheheheh bile dah scan nampak la pistol..hahahha :anak lelaki puan...
wahh happy nya dengar sepasang ..insyallah ...

pastu yang sedihnya satu jer..baby boy mummy tak mau tunjuk muka...doktor suru berjalan setengah jam pun pastu g balik scan lagi dia tutup muka dia...

tapi tak pe alhamdulilah anak mummy sehat..so betul la selama ni si kakak asyik cakap mummy "abang"...

pastu dady punya excitednya nk letak nama  "Airil"..

yang paling bestnya kami tak perlu bayar tau "FREE" sebab dia tak dapat nak buat cd utk kami sebab muka baby tak nampak...so balik dgn hampa jugak walaupun FREE sebab takda la simpanan kenangan macam kakak esya....

BIRTHDAY PARTY 2 YEARS

 sAlam semua,

alhamdulilah kenduri telah berjalan dengan lancar dan sempurna..buat kecil kecilan dan arissya kata "mummy seronok la" tu hilang penat mummy dengar.


Terime acih mumy and dady sebab buat party 2 tahun untuk esya...peace!!

p/s:gambar banyak tak boleh upload la..sebab tak tau looor.... tgk jer mane yg ada nie yer...

muka tak sabar nak tiup lilin....


arissya fairy

Love u kakak..
Makan-makan dan terus makan!!!

Dady jaga Aiskrim
Dady and arissya
Goodies
Dady nah duit!!!

Monday, November 21, 2011

Khemah Princess

Salam,

aritu kan da bilang nak beli..so cari kat internet ada pun..harga nya murah je 65.00 sahaja..so terus order berbanding nk beli khemah yang beratus ringgit tu...

so da beli pun oleh dady esya...

kebetulan plak..masa g jalan-jalan kat kedai D.I.Y ada plak khemah tu sama sebijik..nk tau hrga nya berapa...baru rm 38.00 je..memang kejam tau...sian hubby ak da beli pun..bazir duit 20 lebih ..tapi takpe la..yang penting arissya seronok main dalam tu..let a look!!!






TEMPE OH TEMPE...

Salam semua,

nie berkenaan story esya...masa kami g kedai beli ikan..dia pun ikut..pastu esya nampak tempe..dia nk tempe tu..bile tanye nk buat ape..dia kata nak bg kat dady..alo alo alo..comel la plak..dia da 2 minggu xjumpa dady dia..mgkin dia da rindu dengan dady dia sampai kan tempe pun dia ingat dady dia suka makan..

so dia siap minta plastik nk bungkus tempe tu..pastu tempe tu tak bole lepas..then dia call dady dia bgtau dia "li tempe" untuk dady...

esya-esya..kalau dah anak dady mmg camni...


Anak kesayangan zul nie!!!

Tempe untuk dady!

Kemana saje dia bawa tempe tu sebab nk bg dady dia..

Nie demam rindu kat dady dia...tak jumpa kat 2 minggu...

Tuesday, November 15, 2011

TEMA PARTY BIRTHDAY ARISSYA KE -2

Salam semua,

kali nie mummy pening balik...bukan ape nak buat pre-birthday arissya...

mummy buat kali nie bertema kan princess castle...

kek masih lagi mencari sape yang bole buat ...

bab makanan mak mummy da settle kan..insyllh dia masak ..

barangan party mungkin mummy akan cari kat area IKANO damanasara atau kat PARTY HEAVEN kat melawati...

bab gambar kali nie tak ambik pun photograper ...just guna khidmat kakitangan yg maner ada jer..nak jimat skit...

badut pun tak abik coz arissya dia kata takut..nk cari costum angry bird payah la plak..(kesukaan arissya buat masa nie)

pastu mummy nk cari khemah princess ..mummy da jumpa ada kat area kedai borong mainan kat area chow kit..bole la harganya 100 keatas..(kata tema princess kan..)
Khemah ni mummy dah order..hehehehhe


Goodies beg mungkin mcm nie je kot..tema pun da ada...

maybe kek colour nie..perisa strawberry /blue berry

esya kata aritu nk butterfly so nnt nk cari rama2 nie..aissssssssyhhhh

kek castle princess....

Friday, November 11, 2011

RAGAM ARISSYA 2THN

salam semua,

Bersawang dah blog nie..al maklumla saya dah berbadan dua nie, lagi berat badan lagi malas nk menaip...so nie da lama tak update just to share abaout arissya..

6.11.2011 haritu harijadi dia yang ke dua tahun..insyallah party birthday akan dibuat pada 27.11.2011..lama kan extand...time tu je semua baru free..time tu juga ari isnin cuti ..so xdala penat sgt...

nak tau tak..arissya da masuk dua tahun nie..dia dah pandai dgn emosi ni...kalau pagi2 nak g kje dia mesti cium perut mummy...pastu dia kata "baby saya" cayang esya...pastu siap bisik2 dgn baby..dia yang tak sabar nk tgk baby baru nie...kalau mummy dia nagis dia pun turut nagis...dia la kawan dan anak untuk tempat penghiburku...

Nur Arissya adriana mummy sangat sayang kamu dan jadilah anak yang solehah dan berilmu, bijak.


my love, esya..kayuh basikal sendiri..!!

Always say peace mummy!!!

Peminat angry bird

Selagi tak beli kasut, beg baju wallet selagi tu bising ari2 mintak..AMPUNNN!!!!

Paling best da dapat terus pakai..mumyy meacih...

Dia akan main angry Bird..walaupun tak menang!!

Setiap hari mengadap Tab..aisyyh

Nie kejadian hujung bulan 10 aritu..dia masuk hspital sebab dia kena Keracunan Makanan
Ni kat hospital lagi..time ni isya baru bole makan buah..tu pun sebab ada dady dia..

Main tiup Belon...Arissya xmenang pe2 pun...


Anak manja dady berduet..mummy xda kuasa nak layan karok...xda feel nk nyanyi masa pregnant!!

arissya semakin sehat semasa di hospital...

tgk muka dia beria-ria nk makan soup tu..heheh

Sedap yer kakak!!

Peace Again...

Birthday esya pada raya haji..comel la gambar nie!!

Kek dari uncle boboy...!!

Petang celebrate kat umah nany esya plak..kek dari mummy and dady...


Pening esya..berapa kali potong kek daaa.....
There was an error in this gadget