Wednesday, May 25, 2011

IM GOING SHOPPING WITH MY MUM!!!

salam semua, arini nak cite pasal si kecik mumie..arissya yang semakin cerdik berkata-kata..mumie sekarang asyik geli hati dengan telatah si arissya ni..kami pergi the curve untuk cari dress arissya untukk wedding mak angah dia..so masa mencari sambil bershopping kami terserempak dengan dynas..cantek sangat2...heheheh mak mumie sampai pergi ke kedai dynas nursering tue tengok-tengok baju sambil mengintai si dynas..heheehehe

kali ni shop dengan nany arissya and arissya sahaja..bkan aper dady alwys busy sekarang...alhamdulilah bisnes makin maju..belanjan pun makin seronok..betul tak isya??betul..betul..betul..hihhihihihihi..;

selalunya kalau g shop yang jaga arissya en.dady tapi kali nie kami berdua kena jaga..ya ampun budak demook ni lasak satu hal mulut popek popek jerrr..sampai mumie mengalah jaga dia..last sekali mummy bagi dia aiskrim terus diam..

pastu ke OU pulak..time tu memang kami terus ambik stroller car sebab tak nak bagi dia lari2 lagi..pastu ajak mak makan..

mumie: mak nak makan per?
mak: pe2 jer..kat foodcourt pun bole"
mumie:a lorr tak mau la..pizza jer la"
mak: ok la.."
tibe2 da suara kecik .......
isya: mumieee apar "lapar" AYAM!!!!!FISH!!!!(dengan nada menjeritt)
mumie: ok2 jom kita g makan..sian anak mumie lapar ye..(betul2 lapar)




Mumie isya punya cadigen sama dgn patung tueee....

mumie antekkk!!!

mumiee nakkk!!!!

Aiskrim time!!!

Ehemmmm tak ingat orang!!!

Love arissya!!!

terpaksa tukar baju sebab baju da kotor dengan coklat!!

My Heart!!!!

Peace!!!!


Thursday, May 19, 2011

BERHATI-HATI SEMASA MAKAN DI MEK D!!!

 Salam,

uall nak bagaitau sikit..klu makan kat mek d cuba tengok sket bukan pe..kita ni semua benda harga da naik sekarang ni...so klu uall nak berjimat cermat boleh la ambik tips ni untuk menconggak mana yang lebih berpatutan untuk uall nak makan breakfast mek d ok!
Selalunya bila saya ke cek mek Di ni, saya akan order mcvalue set. Tetapi tidak semua. Mungkin saya order hanya 2 untuk set sedangkan yang lain saya order ala carte jer. Jadi untuk lebih berjimat you all mesti tengok set yang mana you all bayar paling kurang....iaitu paling murah makanya set yang itulah you all order.....contoh ada di bawah....jangan segan-segan mencongak





















Value No 1

- set rm7.85
ala carte rm4.50

beza yang you all harus bayar- rm3.35 untuk tea dan hashbrown


Value No 2

- set rm8.30
ala carte rm4.80

beza yang you all harus bayar - rm3.50 untuk tea dan hashbrown


Value No 3

-set rm7.50
ala carte rm3.99

beza yang you all harus bayar rm3.50 untuk tea dan hashbrown



















Value No 4

- set rm8.25
ala carte rm5.80

Beza yang you all harus bayar rm2.45 untuk tea dan hash brown




















Value No 5

- set rm9.30
ala carte rm6.90

Beza yang you all harus bayar rm2.40 hanya untuk TEA sahaja.


Value No 6

-set rm9.15
ala carte rm6.50

Beza yang you all harus bayar rm rm2.65 untuk tea dan hashbrown.


Value No 7

-set rm8.45
ala carte rm5.60

Beza yang you all harus bayar rm2.85 untuk tea dan hashbrown.


Setelah dicongak-congak, maka set tea dan hashbrown yg paling murah adalah set Value No 4.

p/s: Anda jangan terpedaya melihat set no 5 dengan beza harga rm2.40, itu hanya untuk set TEA sahaja ya....jangan keliru....selamat beramal...selamatkan duit you all walau cuma singget dua tetapi yang penting you all akan pandai mencongak selepas ini.....

Wednesday, May 18, 2011

my Weekend!!!

 PEACE
bile isya da pandai buat peace sekarang masa ambik gambar ..wahhhhh pandainyer anak mumie..hehehhehe..teruja mumie dia!!!



GEDIK
ni adik pompuan aku yang gedik (hahahha mesti ko menyirap bile baca nanti) dia nie suka semakkan kan hp kak dia..tapi sebabkan ada gambar ank den terpaksa la aku post kan jugak!!


PIANO
klu la kat umah aku da satu set permainan nie...kat car4 da benda lah nie..tapi takut bile dah beli arissya tak mau main pulak...alatan ni murah jer dalam rm 300 keatas ..buaian jer rm 220..murah kan..tapi mummie nak beli isya keyboard tu..biar pandai main alat muzik..nanti da besar bole mainan kan piano untuk mumie masa ari ibu nanti...waaaahhhh berangan lagi, ko tini!!!errrghhh~



DUA STORY TANPA IKLAN

Pe citernye dua story tu???cuba cite?

  • Mula-mula pasal si boboy dulu...ahad lepas 15-5-2011 nak keluar pastu ternampak la..si  boboy ni tengah tido..punya la kusyok time tido samapi tak sedar mumie ambik gambar sambil tergelak dia tak sedar ko!..boboy ni buat aksi pelik time tido..kelakor..tak caya tengok la sendiri.





  •  Hari isnin plak 15-5-2011 mumie tak kjer cuti teman mak g edar kad kawen adik yang akan berlangsung pada 28-5-2011..so masa edar kad tu ternampak la palak benda pelik dan senget...nak tau per? meh tgk dengan teliliti..rumah tu da senget kan!! tinggal nak roboh jer lagi!!
.




Tuesday, May 10, 2011

ALWAYS IN MY HEART!!!! :FAST FIVE

  • Malam tadi adalah paling terbaik lahhh..nape nape?? coz tgk fast anf furious Five.."ala tau da mumiee update lambat"al-maklum la full booked tau kat alamanda..so book minggu lepas tgk malam tadi dgn patner kaki wayang....en.dady kita paling happy..dari dulu lagi cite nie memang paling digemari oleh mumie...gile best!!!
  • mumie nak bagi GRED A++ tau sebab kali nie adegan kat FAST FIVE semua best..mata ni tak bole kemana2 mana la..heheheh...
  • uall klu tgk Fast Five ni lepas abis cite ni korang kena tunggu tau??knap? sebab lepas tu da lagi cite....
  • ingat tak GF dom,," zetty"..dia masih hidup lagi ataupun pelanduk dua serupa..so kena tunggu!!
  • maknanya ada lagi episod berikutnya...so mumie mmg tak sabar dah nak tgk NEXT FAST SiX plak...
  • uall tak rugi tgk  cite niee...adegan semua ada..sedih,lawak,touching..kasih sayang, semua ada ala...errrrrr bestttt sangat!!!!!! wahh melampau ko ni tni..udah la..jom syyer pict with me!!!
FAST FIVE TERBAIK!!!!!!
Semua ada!!! best!

Dua gabungan baru!!!


PERLAKON UTAMA FAST FIVE!!!

THE FAST AND THE FURIOUS


FAST & FURIOUS
2 FAST & 2 FURIOUS

TOKYO DRIF



ADAKAH SEASON 6 AKAN ADA GABUNGAN KEMBALI?
THE BEST!
nIe la yang mummie kata tadi...ketty akan kembali lagi..so tak sabar nak tunggu season FAST SIX !!!!!

Monday, May 9, 2011

ADA PERSAMAAN KER?

tertiba ingat kat my mum.."along cuba cari majalah putri diana mak..mak kemas tak jumpa-jumpa la..bukannya yer apa my mum minat gile kat puteri diana ni.setiap majalah puteri diana my mum ada..nanti klu da jumpa mumie ambik photo majalah tu yea utk kongsi dengan uall..so sajer jer mumie letak persamaan antara mereka berdua ni..katie dan diana..jom layan jer..just formengingati diana yang sangat cantek dan berkaliber nie!!!






p/s:kita tunggu anak raja putra johor pulak kawin yea..kenapa anak sultan johor plak??coz dia masa remaja ehcemmm tueee!!!!

BILIK PUTRIKU ARISSYA

Kelmarin.. mumie mimipi indah..wahhh ..bukan mimpi ada pakwe baru yea..NO nO No.. hahaha tapi mimpi pasal bilik arissya..mummy dah lama sangat nak beli set bilik arissya..tapi tak beli-beli lagi..asyik dok surveyyy jer la kjer den nie..heheheh..dalam mimmpi mummy bilik tu colour pink vs purple...bertemakan bilik bidadri..wahhhh ko tni hebat!!!  sekarang ni dalam perancang mummy nak buat bilik arissya macam dalam gambar ni...arissya msti suka kamar dia nnt!!! but duit apa lagi tong tong la dengan en.dady kita..duit kumPul mu da cukup belum??heheheh apa-apa pun wish me ok supaya dapat tercapai nak buat bilik anak i macam ni!!wahh bukan berangan tau bertekad sebenarnya...!!!!

BILIK arissYA !!!!!
FULL SET
BED "TEMA SWEET DREAM POWER PUFF GIRL "

"STUDY UNTILL NITE"
nie bilik arissya yang akan di make over nanti...!!!
P/S:semuanya rm 3000+++ hahahhaha dah sama harga katil mummie !!!

Friday, May 6, 2011

SEHARI SEBELUM DI NIKAHKAN!!

Masa mummy sehari sebelum menjadi isteri zulkarnaien. mummy gi ber joli dlu..heheh al-maklum la kebebesan pas kawen terhad dan ditangan suami. kannn..gile rindu beb..my best patner kat office..officemate yang sangat happening masa ni..kami berkarok..main bowling pastu g ambik gambar kat dalam kotak tuuuue..rasanya masing2 da lagi kot gambar ni.. untuk rapi, bos dan zan.. nie semua sweet bangat..sampai sekarang en.zul tak pernah nampak dan terkantoi lagi kat dia..hehehheeh..


INFO TIPS UNTUK UALL !!!

Selalu Bergaduh Dengan Ibu
 

  1. Jika ada antara kita yang selalu bergaduh dengan ibu, ada kemungkinan kita diganggu saka 
  2. Antara ganguan saka, selalu mimpi bayi / budak. Dukung bayi, susu bayi or selalu mimpi jatuh dari tempat tinggi / selalu sakit tulang belakang / tulang belakang bengkok / rasa mengantuk selepas asar  
  3. Saka dipindahkan melalui Kasih sayang / Harta pusaka, walaupun sebiji pinggan / Amalan / Sentuhan 
Symptom dah terkena saka

  • Tak boleh tidor lena tapi  
  • bila dekat azan subuh, senang lena
  • Bila dah peringakat teruk, di usia tua kita, tgh malam selalu lapar
  • Susah nak dapat anak, senang gugur
  • Ada rasa kelibat orang lalu
  • Yang lagi parah, saka bersetubuh dgn kita, mengandung tapi anak hilang dalam kandungan jadi bila nak beintim, bercakap laa sedikit kerana saka menyerupai suami kita dan dia datang dalam keadaan diam
  • Cara hilangkan saka, Zikir “Laillahaillalah” 700,000 sampai habis, insyallah saka akan cair dan keluar dari badan
  • Antara penyakit saka adalah breast cancer, cancer rahim and cancer tulang 
  • penyakit yang tiada ubat yang penyakitnya adalah datang dari syaitan adalah cancer, aids and leukemia. Kalau dapat ni pi laa perawatan cara islam jugak 
  • Kalau ibu kita sakit cancer dan dia tak mampu berzikir, kita tolong zikirkan
  • Kalau ada penyakit was was, bacalah surah al-ikhlas.. “Qulhuwallahuahad…” 1000x sehari

Anak Lari Dari Rumah


  1. Kalau anak lari dari rumah, gantungkan bajunya dihanger dan anginkan dan hadiahkan surah al-ikhlas setiap hari 
  2. Masa lauangan azan yang pertama, panggilah nama anak kita, insyallah akan sampai panggilan kita kepadanya

Anak Degil


  1. Bila anak dah tidor, duduk di hujung kepala pangil ROH ANAK
  2. Ni seram sket masa nak buat hehehe.. mula2 je lepas tu ok..e.g. Wahai roh anakku "nama anak", jadilah kamu roh yang baik, roh yang bertimbang rasa pada ibu dan bapa, roh yang taat pada Allah, roh yang sayang sesama manusia. Nasha dah try buat kat anak and Kak Has pun dah try ngan anak dia, setakat ni alhamdullilah menjadi  
  3. You can ask anything! Nak anak senang bangun ke sekolah.. just try and see.

So info dah disampaikan, marilah kita sama2 praktikan mana yang bolehkan

RENUNGAN JUMAAT :DASYATNYA SEORANG IBU

Ibu Kita dan Kita Sebagai Ibu
Lapangnya masa kita ada kaitan dengan keberkatan hidup kita. Kita adalah di bawah siksa Allah bilamasa ada masa untuk buat benda tak baik tapi takdak masa nak buat yang baik

Jika kita tak pernah kecukupan duit maksudnya kita disiksa Allah

Setitik air mata ibu jatuh, 10 kebajikan anak hilang so ibu2 jangan jatuh air mata ye and anak jangan bagi ibu jatuh air mata. Menangis kerana anak berjaya dan bukan sedih kerana angkara anak

Kalau balik tengah malam, buka lampu tengok dan tatap muka ibu, sebab wajah orang tidur akan menampakkan segalanya
Ada 3 mata yang tak dijilat api neraka

  • Melihat kaabah sehingga menitis air mata 
  • Membaca quran sehingga menitis air mata  
  • Memandang wajah ibu yg sedar tidur / sedar hingga berlinang air mata

3 orang yg kita kena tengok dan selalu pandang dalam hidup, tengok masa tidor!  

  • Anak 
  • Ibu  
  • Suami
Perselisihan faham dgn suami / isteri

kata ustaz kalau kita ada perselisihan faham dgn suami / isteri sampai nak bercerai, tgk laa muka bila dia tidor kalau masih terbit perasan kasih, saying, cinta, rindu atau simpati, janganlah bercerai tapi jika tiada rasa tu semua maksudnya jodoh dah memang takde, boleh proceed pi mahkamah J

Orang yang selalu menatap and memandang ibunya takkan menangis di hari kematian ibunya… kira tak menangis teruk laa.. Bagi siapa yg masih ada ibu, pandang laa selalu
Adalah menjadi satu dosa jika kita mengguna jari telunjuk untuk menujukkan sesuatu pada ibu

Kalau ada niat yang baik teruskan laa..Allah akan bersama, jangan takut

Kalau tak mampu lakukan sesuatu, pasang niat pun mencukupi e.g. tak mampu tolong org, niat nak tolong pun dah memadai

Kalau kita tak mampu letakkan diri kita di tempat yang terbaik, Allah akan letakkan kita di tempat terbaik dengan syarat letakkan ibu kita di tempat yang terbaik ...

Barang siapa yang tidak mendoakan ibu selepas sembahyang buat ibu yang sudah meninggal maka dikira dia anak derhaka walaupun pada waktu ibunya hidup dia tak pernah menderhaka. Maksudnya jika ibu masih hidup atau telah tiada, selepas setiap solat kita mesti doakannya!

Doa orang yang masih hidup makbul untuk orang yang hidup dan mati. Jadi doakan ibu kita telah tiada!
Doa orang yang mati makbul untuk orang yang masih hidup

"Masa ni ustaz tu bagi contoh sadis sket..sedeh gak laa.. pi ke pusara mak kita cakap..“Mak, esok anak saya nak kawin, kalau mak ada tentu mak bahagia engok cucu mak kawinkan” atau “bapa saya nak kawin esok, kalau bapa ada, pasti bapa akan gembira tengok sayakan..” Ustaz kata luahkan kepada ibu / bapa yang telah tiada kerana mereka mendengar dan mereka boleh mendoakan kita dari sana. "

P/S: TERINGAT KAT KAK SEDARA MUMMY..B4 KAWIN DIA PERGI DULU KAT KUBUR BAKAL BAPA MERTUA DIA SEDEKAHKAN SURAH YASIN DAN AL-FATIHAH DAN MEMOHON AGAR PERKAHWINAN MEREKA DIRESTUI.

Thursday, May 5, 2011

THE ROOMATE

THE ROOMATE
Malam tadi tengok cite the roomate niee..hmm so far tak la bagus mane cite nyer. 2 Bintang mummy bagi.kisahnya budak college Sara Minka Kelly yang mempunyai roomate rebecca Leighton Meester yang obses dan pyscho gile-gile..hmm setiap orang yang sara jumpa untuk jadi kawan,boyfriend,BFF bersama sara ..rebecca akan bunuh dan mengancam orang-orang tersebut ..hmmm citer dia biasa sangat la..tapi pada masa yang sama cerita ni memang benar tentang kehidupan di kolej..teringat mummy tentang roomate mummy kat u dulu-dulu...but xda la sampai obses dan pyscho..teringat pulak masa kat u dulu masa part 1..roomate nie dia waktu malam akan menangis sambil bercakap kat hp dalam toilet..rambut dia akan buat serabut gile..pehh memang gile babas seram dduk dgn dia...bile masuk part 2 untill part 6 dapat roomate pun macam-macam perangai..ada yang gile clubbing...ada yang gile seks *heheheh*..ada yang kampung gile, ada yang mencuri,kuat menipu..aissyshhh macam-macam la..tinggal lagi pendirian pada diri kita kena kuat dah cukup!!!!! betul tak?



nIe roomate U..baya mummy paling mummy sayang untill now masih lagi akrab!!!

Nie housemate.. kak ika yang cute yang besttt duduk dengan dia....!!!
Rindunyyer kat uall!!!!
There was an error in this gadget