Friday, December 16, 2011

APA YANG DI RINDU...

mASA pregnant nie...mummy rindu sangat-sangat nak lilit tudung dengan shawl.. klu pregnant ni tak chantek pakai shawal la..(bg mummy la) sebab perut ke depan..*buntut* tonggek ke belakang..tu la mummy asyik pakai syria je memanjang.....aduyaii..rasa serabut plak... nnt pas pantang mummy nak beli shawl bnyak2..bole??? tgk la klu anak-anak aku tak meragam...dlu arissya sorang ni nak tambah lagi sorang lagi la...tatut finingggggg jer...di tarik2 shawl mummy!!...

Rindunya dengan shawl!!!





ShawL

Shawl

tudung awning*jarang la pakai sebab nampak mummy tua skit..

Nie Syria..sangat best dan selesa klu pakai g mana2..tambah2 lagi masa pregnant...

Komen dari Pembaca Hot Mummy...!!!!

Hi Hot mummy tinie,

I was reading your blog today and wonder you could give me an opinion on a diet/fitness app I'm making right now ?

For me, I think the problem with being healthy is motivation. It's an abstract, overwhelming goal. I think the best way to counter this is to have concrete, winnable games and small victories.

So, this app will makes living healthy, and fitness into a RPG game, where users earn points, and "level up' as they achieve their goals. Everytime they eat something healthy like vegetables, they earn points. Everytime they complete a workout, they earn points. Each level will present different challenges.

The challenges will follow a certain structure. First will come changing your environment such as getting rid of junk food. Then, reducing stress, as stress leads to eating comfort food. Then concrete goals like keeping track of everything you eat, or taking the stairs for a week. Small, concrete goals rather than abstract ones like “be healthy” or “exercise more”.

The whole point is to create a holistic framework/game so people will rely less on willpower, and more on fun, achievement, and changing our environment.

What's your opinion on this idea? Would you want to know when I'm done with it? If this sounds too silly, or absurd, just ignore what I just said, hehe =)

Best, Christine

PRODUK SKII

salam semua,

kali nie nie mummy nak share pasal produk SKII ...minggu lepas mummy g alamanda nersama amy untuk g makan lepas keje..al maklum la mak buyung tekak teringin nak makan sizzing mee..so mana lagi yang ada kat putrajaya nie..alamnda jer la...

so masa masuk jer alamanda..jeng jeng..nampak SKII tgh buat promosi krismas laaaaaaaaaa.....wahhh terus pergi kat cina amoi yang chantek kulitnya tu..kami pun dengar la celoteh dia...

aku and amy pun ape lagi excited plak...sebenarnya aku dah lama nak pakai produk nie...tapi takut tak menjadi dan masa tu pun bujang ongkos pun kurengg...

so apa lagi  ...


first : isi borang ahli...
second : dia pun bagi la test pakai TONER and Facial treament..
third : kami dapat pakej best...ko dapat 3 barang dan paling best bEg Makeup baldu colour merah yang sangat chantek..made in pARIS...
Essence

Toner

Masker

nie la beg tu..tapi mummy ambik set yang 3 benda tu toner, essance and masker
Total RM 199.00 Sahaja.


Nk bagi meletup pas pantang ni , dengan makan produk kesihatan DCL sekali..hehehheheh


Muka amy yang excited nak beli..hehehe
mummy tak ambik la gambar dgn badan yang buyut nie...malu..hehhehe




Perangai Macam Budak-Budak......

Hi semua,

What the s??k of them la....hahahahah *(tak baik la mummy)*.....lantak la perangai budak-budak dorang tu..meluat aku tgk....



But is cOOl la mummy... sbb u pregnant ..dah 8 bulan pun...xda hal la..nanti ko da rehat 3 bulan melepak jaga anak, jaga badan and jaga hati dan perasaan...bahagia nyer nanti aku lepak 3 bulan bersama anak -anak..ingat tu..!! # bulan nak turun berat badan nak setting badan bagi baik punya...#bg hati senang#

tak sabar nak menunggu kelahiran baby BOY (insyllah)....insyallh nama nya kami nak namakan
"Muhammad Airil Adrian Bin Zulkarnaien "

" Dengan Nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha penyayang dan mengasihani...:
YA aLLAH peliharalah imanku dan anakku dalam selama di dalam kandunganku dan sembuhkan ia  ...YA ALLAH lahirkan anakku sihat, berilmu beramal soleh, akhalnya, bijak, perelokkan suaranya ,rupanya yang menyenangkan hati (manis)"aminnn....."


Monday, December 12, 2011

i love YUNA




mummy suka akan muka dia.. nyanyian dia.. dan fesyen dia...hmm pe2 pun really love YUNA!!!!!

MUMMY AND DAUGHTER


Salam sayang semua..., bukan senang nak ambik gambar aku yang makin menjadi-jadi tak berseri semenjak mengandung nie..sekarang ni pregnant dah nak masuk 32 minggu (8 bulan) alhamdulilah... so far, badan memang sakit2 gile...tak berapa nak bagus sangat...so setakat nie jer yang gambar terbaikyang  kami ada bersama arissya yang sangat gedik nie....

KUIH DORA YANKEEE

Salam semua,

u all pernah tak dengar kuih dora yankee...kali nie just buat dari resepi adik ipar punya family..dorang duk niaga kat perlis masa bazzar ramadhan,...kuih nie sangat sedap tau mcm ala-ala waffer pun ada bancuhan  nya..,.....

kuih nie sedap  di cicah dengan kopi panas,,,...nyan nyam...klu kat kedai makan nie mesti laku kuih nie..

so kami aritu belajar la buat kuih ni..dan saya telah pun expert membuatnya..hahahhahahah

(sape nak resepi   bole la tanye mummy yer)...

masa tengah masak ..yang berjalur tu coklat ..
tengok klu yang dah siap...sebelah tu yang dah masak... naik gebu kan..kan..
Nie yang dah siap masak..dan bole dimakan...panas-panas lagiiii sedap tau....


Friday, December 9, 2011

ANGAN2

salam semua,

selalu bagitau hubby...bile la nak tukar kereta besau skit...insyallh kalau ada rezeki...bile la nak bile rumah sendiri..insyallah kalau da rezeki...bile la nk keluar negara bercuti...insyallh kalau da rezeki...

kalau u all nak tau hati nie selalu dan hari-hari berkata bile la nk semua ni dapat di kecapi...angan2 je ke..hubby kata banyak kan meminta pada yang maha esa..kalau berangan je sampai ke suddah pun xdapat...

haritu hubby da bgtau kata inssyllh kalau da rezeki dia akan beli bengkel untuk untuk jadi owner penuh dalam bengkel kereta tu..xda dah share dengan william lagi...tauke hubby xnak bengkel tu lagi so dia suru tukar hak milik kepada hubby...so hubby kata doakan2 dia moga-moga ada rezeki dapa bengkel tu pertengahan tahun hadapan..amin...

hopefully impian menjadi kenyataan...saya sebagai seeorang isteri sentiasa merestui dan berharap kejayaan suami termaklbul..amin..saya sentiasa mnjadi tulang belakang mu..ewahhh......

amin....

Tuesday, November 29, 2011

SECOND BABY...

salam semua,

pada sabtu lepas mummy pegi vision college untuk buat scan baby.. so pergi la pagi2 sebab temujanjinya pukul 9.30 pagi...so kami dah sampai kat sana tunggu 10 minit terus la scan...

nak tau anak aper???heheheheh bile dah scan nampak la pistol..hahahha :anak lelaki puan...
wahh happy nya dengar sepasang ..insyallah ...

pastu yang sedihnya satu jer..baby boy mummy tak mau tunjuk muka...doktor suru berjalan setengah jam pun pastu g balik scan lagi dia tutup muka dia...

tapi tak pe alhamdulilah anak mummy sehat..so betul la selama ni si kakak asyik cakap mummy "abang"...

pastu dady punya excitednya nk letak nama  "Airil"..

yang paling bestnya kami tak perlu bayar tau "FREE" sebab dia tak dapat nak buat cd utk kami sebab muka baby tak nampak...so balik dgn hampa jugak walaupun FREE sebab takda la simpanan kenangan macam kakak esya....

BIRTHDAY PARTY 2 YEARS

 sAlam semua,

alhamdulilah kenduri telah berjalan dengan lancar dan sempurna..buat kecil kecilan dan arissya kata "mummy seronok la" tu hilang penat mummy dengar.


Terime acih mumy and dady sebab buat party 2 tahun untuk esya...peace!!

p/s:gambar banyak tak boleh upload la..sebab tak tau looor.... tgk jer mane yg ada nie yer...

muka tak sabar nak tiup lilin....


arissya fairy

Love u kakak..
Makan-makan dan terus makan!!!

Dady jaga Aiskrim
Dady and arissya
Goodies
Dady nah duit!!!

Monday, November 21, 2011

Khemah Princess

Salam,

aritu kan da bilang nak beli..so cari kat internet ada pun..harga nya murah je 65.00 sahaja..so terus order berbanding nk beli khemah yang beratus ringgit tu...

so da beli pun oleh dady esya...

kebetulan plak..masa g jalan-jalan kat kedai D.I.Y ada plak khemah tu sama sebijik..nk tau hrga nya berapa...baru rm 38.00 je..memang kejam tau...sian hubby ak da beli pun..bazir duit 20 lebih ..tapi takpe la..yang penting arissya seronok main dalam tu..let a look!!!






TEMPE OH TEMPE...

Salam semua,

nie berkenaan story esya...masa kami g kedai beli ikan..dia pun ikut..pastu esya nampak tempe..dia nk tempe tu..bile tanye nk buat ape..dia kata nak bg kat dady..alo alo alo..comel la plak..dia da 2 minggu xjumpa dady dia..mgkin dia da rindu dengan dady dia sampai kan tempe pun dia ingat dady dia suka makan..

so dia siap minta plastik nk bungkus tempe tu..pastu tempe tu tak bole lepas..then dia call dady dia bgtau dia "li tempe" untuk dady...

esya-esya..kalau dah anak dady mmg camni...


Anak kesayangan zul nie!!!

Tempe untuk dady!

Kemana saje dia bawa tempe tu sebab nk bg dady dia..

Nie demam rindu kat dady dia...tak jumpa kat 2 minggu...

Tuesday, November 15, 2011

TEMA PARTY BIRTHDAY ARISSYA KE -2

Salam semua,

kali nie mummy pening balik...bukan ape nak buat pre-birthday arissya...

mummy buat kali nie bertema kan princess castle...

kek masih lagi mencari sape yang bole buat ...

bab makanan mak mummy da settle kan..insyllh dia masak ..

barangan party mungkin mummy akan cari kat area IKANO damanasara atau kat PARTY HEAVEN kat melawati...

bab gambar kali nie tak ambik pun photograper ...just guna khidmat kakitangan yg maner ada jer..nak jimat skit...

badut pun tak abik coz arissya dia kata takut..nk cari costum angry bird payah la plak..(kesukaan arissya buat masa nie)

pastu mummy nk cari khemah princess ..mummy da jumpa ada kat area kedai borong mainan kat area chow kit..bole la harganya 100 keatas..(kata tema princess kan..)
Khemah ni mummy dah order..hehehehhe


Goodies beg mungkin mcm nie je kot..tema pun da ada...

maybe kek colour nie..perisa strawberry /blue berry

esya kata aritu nk butterfly so nnt nk cari rama2 nie..aissssssssyhhhh

kek castle princess....

Friday, November 11, 2011

RAGAM ARISSYA 2THN

salam semua,

Bersawang dah blog nie..al maklumla saya dah berbadan dua nie, lagi berat badan lagi malas nk menaip...so nie da lama tak update just to share abaout arissya..

6.11.2011 haritu harijadi dia yang ke dua tahun..insyallah party birthday akan dibuat pada 27.11.2011..lama kan extand...time tu je semua baru free..time tu juga ari isnin cuti ..so xdala penat sgt...

nak tau tak..arissya da masuk dua tahun nie..dia dah pandai dgn emosi ni...kalau pagi2 nak g kje dia mesti cium perut mummy...pastu dia kata "baby saya" cayang esya...pastu siap bisik2 dgn baby..dia yang tak sabar nk tgk baby baru nie...kalau mummy dia nagis dia pun turut nagis...dia la kawan dan anak untuk tempat penghiburku...

Nur Arissya adriana mummy sangat sayang kamu dan jadilah anak yang solehah dan berilmu, bijak.


my love, esya..kayuh basikal sendiri..!!

Always say peace mummy!!!

Peminat angry bird

Selagi tak beli kasut, beg baju wallet selagi tu bising ari2 mintak..AMPUNNN!!!!

Paling best da dapat terus pakai..mumyy meacih...

Dia akan main angry Bird..walaupun tak menang!!

Setiap hari mengadap Tab..aisyyh

Nie kejadian hujung bulan 10 aritu..dia masuk hspital sebab dia kena Keracunan Makanan
Ni kat hospital lagi..time ni isya baru bole makan buah..tu pun sebab ada dady dia..

Main tiup Belon...Arissya xmenang pe2 pun...


Anak manja dady berduet..mummy xda kuasa nak layan karok...xda feel nk nyanyi masa pregnant!!

arissya semakin sehat semasa di hospital...

tgk muka dia beria-ria nk makan soup tu..heheh

Sedap yer kakak!!

Peace Again...

Birthday esya pada raya haji..comel la gambar nie!!

Kek dari uncle boboy...!!

Petang celebrate kat umah nany esya plak..kek dari mummy and dady...


Pening esya..berapa kali potong kek daaa.....
There was an error in this gadget