Monday, January 21, 2013

HARI AHAD : FAMILY TIME

salam semua,

hari ahad yang sangat ceria...

pagi : breakfast at bangi
tghari : lunch at alamnda, shopping...mencari hadiah anniversary...
petang: cuci kereta di alamanda jugak...
malam: konon nak kuar ke KLCC x jadi pulak..anak-anak da meragam..so xda mkannya la...

sekarang hati mummy tengah berbunga2...sebab kan..nanti la citer....













Friday, January 18, 2013

SEJUK HATI MUMMY.....

Salam,

today's is friday..bak kata esya...alhamdulilah..mummy sangat happy...esya eda mula menyanyi mandarin...dan balik rumah pun dia da berzikir and solat...alhamdulilah...paling best di pre school arina ni..dia banyakkan soal agama dan menekankan english...

teacher said: arissya is good terang hati dan pandai..alhamdulilah...sejuk hati mummy dgr...
jom tengok gambar esya bagi aktiviti jumaat....

creadit picture by teacher arina....tadika arina Presint 9, putrajaya....






Thursday, January 17, 2013

COLLOGEN ASLI GRED AAA

 
salam,

ualls pernah dengar ttg collegen rumpai laut...haaa....mummy da makn..sedap dan sangat bagus..

mummy ambik yang da siap masak dan terus makan jer...yang paling best kualiti rumpai laut tu paling bagus  gred AAA... ualls kalau nak beli kena beringat da mcm2 gred..hmm if ualss berminat boleh jer klu nak tanyer ttg collegen ni dan harga,..sangat murah dan berbaloi lor....

anak mummy arrissya and daddy pun makan ...


yang da siap masak...siap bau daun pandan lagi...GRED AAA...
KESAN PENGAMBILAN KOLAGEN ASLI:

-Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan payudara, otot dan punggung
-Menyihatkan rambut dan kuku
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-Mengurangi selulit
-Memberi tenaga
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout
-Mencegah kanser/tumor
-Menurunkan tekanan darah tinggi
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulat
-Merawat anemia
-Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
-Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
-Menberikan rasa kekenyangan (diet)
-Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)

Pengambilan kolagen mentah ini secara teratur dan berterusan memberi impak yang sangat positif, menjadikan kulit keseluruhan badan licin, halus, lembut dan cerah. Pori2 kulit wajah mengecil dan tampak segar bermaya. Kolagen ini juga boleh dibuat masker. Bagi ibu hamil, pengambilan kolagen membuatkan kulit bayi yang dilahirkan cantik, sihat dan cerah.


CARA PENGAMBILAN:

- Ambil 2-3 sudu besar kolagen yang disimpan selepas di masak semasa bangun tidur (sebelum gosok gigi) atau setengah jam sebelum sarapan (waktu terbaik kolagen diserap tubuh tika perut kosong) dan sebelum masuk tidur (malam).

- Boleh dimakan begitu sahaja atau dicampur dalam jus minuman/buah untuk memberikan perisa yang enak/lazat.

- Elakkan pengambilan kopi, teh dan minuman yang berkafein/berkarbonat dalam tempoh 3 jam selepas pengambilan. Ini kerana ia boleh menyerap vitamin C, kolagen dan glutathione (agen pencerah) dalam badan kita.

-Perlu perbanyakkan minum air kosong (sekurang-kurangnya 2.5-3 liter sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen oleh badan.

Tuesday, January 15, 2013

THE SCHOOL BEG

salam,

did u all miss carry bags...??? Time has a way of moving..watching our children caring their school bags is like watching them carring our hopes for them. let's balance our hopes and make it enjoyable for them to carry it till they grow up. one day we will miss it dearly- seeing them caring that school bag.






SEROJAK 2013


NI MASA AIRIEL DEMAM...SO ARISSYA LA YG KENA!
NAMPAK OLD GILER

GG WEDING AT HARTAMAS

PALING GERAM ARISSYA TAK MAU DRESS TIME PEGI WEDDING!!

SI ELLY KAWAN KU MENGGAMBIL GAMBAR DAN TERUS UPLOAD DI FB

NI KAWAN SI ESYA NAMANYA ADAM

ENTAH..ABAIKAN...

MY OFFICE

TIME SELERAKKAN RUMAH...

ARISSYA HEHEHEHEH

IN MY OFFICE

SHAME

ORLEY

TENGAH GILE COLOGEN

ESYA DUCK

LOVE THIS FACE

LOVE IT

AIRIEL ADRIAN AND AZIM ZAQUAN...

just untuk suka2 jer..ni azim ank buah mummy,..geng gadoh airiel..mereka sama baya tau...hmmm....
mcm2 kan...

Monday, January 14, 2013

BOLA SEPAK TIME!!!

 Salam,
hari tu kan da semi-final malaysia vs thailand....waaa..best first time masuk stadium...pastu plak yang bestnya satu family pergi...anak2 mummy pun xda pun meragam..alhamdulilah...semangat kan...ni semua permintaan abah nak pergi tengok..hihihihii
jalan jemmmmm.....semua titoN

muka esya tak comel langsung....dalam hujan nie...basah kami...

There was an error in this gadget