Friday, August 26, 2011

I MISS THIS MOMENT....

tertibe yea...pe yang dirindukan..bukan hubby aku,,dia hari-hari jumpa tapi rindu pada setiap gambar ni yang ada macam-macam kenangan...aisyyyhhh!!!

rindu kan masa free hair..hehehehhe

Lama sangat tak keluar bersama dengan best friends hubby..kak diana!!

i miss this moment bersama patner bizzznes

My frenz zaman sek menengah dlu2

Team Koir

Teman untuk keluar tiap-tiap malam!!
Pakai baju raya sedondon..(ohhh tidakkk)

Raya berkumpul satu family (oh kali nie raya balik umah mak mertua ku)

Team osc in office

wahhh zaman rambut ku panjang ..zaman gonjeng dulu2

frenz uitmku sehingga kini..

Team sek rendah...

ini yang paling mummy rindu so so much kat elly...my lovely frenz and patner ever!!!

my lovely housemate..ika..really cute girl and cool jer..rinduuunya
team PLKN

lama rasanya tak ambik gambar dengan angah camnie!!!








hehheheh nie pun rindu gakkkk!!!!! dia pun da kahwen sekarang!!!  

















Thursday, August 25, 2011

BERBUKA PUASA BERSAMA EX-UITM

masa sabtu lepas buka puas dengan si zira...dia ni cakap last minute so kami buka KFC jer..ingat nk buka puasa kat briyani the curve tapi dah penuh..so pe lagi g one utama makan kat sana jer...

bab arissya: dia first time jumpa adam (anak zira) arissya malu2..makan tak comot pastu dia tak buat perangai dan paling bagus bole abis seketul ayam...ambik ko!!

bab arissya :lepas kami nk balik.. adam kiss kat pipi dia..pastu dia dok ingat yang tu jer walaupun da 3 hari ....dia kata kak ayu (malu) adam ayang esya (adam cium isya) esya nak umpa adam(esya nak jumpa adam)
boleh???



nak tunjuk perut ku dah 14 minggu masih lagi slim kooo!!!

Zira,adam,mummy, esya

Makan malu -malu tapi abis?

alamak tercomot cepat lap..kang adam nampak...

last kali kami bershopping bapak-bapak jaga anak main LOGO

Main sampai ak mau balik la

Love u kak esya!!!

Time up!!! time tu say good bye and kiss chick arissya!!!

SELIPAR BARU KU!!

**mumy ketat ...mummy ketat...aduhai beli selipar ketat lak plak..baru nak ajar pakai selipar...tu la kaki tu besar sangat,...tak caya meh tengok....***



ambik ko ngam -ngam jer dengan kaki dia!!!! kaki tembam!!!
aloh tomei la kak pakai selipar...cute jer






untuk makluman mummy esya pakai selipar saiz 27 buakn 26..ingat tu!!!

AKU INSAF

kalau la arissya insaf...fuyooooo....tapi kali  nie untuk puasa jer tau dia buat ni...dia tutup atas tapi tak tutup bawah...al maklum la...hati belum terbuka penuh...hahahhah


****selamat berpuasa dan berbuka semua...dan selamat hari raya tau..tau...tau....*****



Masam (tak ikhlas betul..bawah nampak peha..auuuuwwww)
mak joyah esya was come back!!!



p/s:oooo...balik kampung...arissya jangan berangan yea..kampung kau dekat jer kat rawang..20 minit jer nak balik kampung nenek dan nany!!! aisyhhh tak mencabar betull.....

BOOTH CHANTEKLAH

Assalamualaikum,

bulan puasa yang ke 15 haritu team mummy chanteklah buka booth untuk jualan raya,....alhamdulilah sambutan menggalakkan..bak kata tinie :ambik baru je abis...abik baru je abis,,..heheheheh..sampaikan ada yang kecewa tak dapat yang dingini...chanteklah punya tudung memang chantek..kalau nak  order pe2 tudung atau nk kami datang ke tempat uall boleh la email kami kat chanteknian@yahoo.com.

so, selamat bakal hari raya!!!!





Tuesday, August 16, 2011

AYAM BAKAR ALA-ALA FRANCE

Assalamualaikum semua,

selamat berpuasa yang ke -16..sabtu lepas mummy ada la dok tgk rancang channel di 707 astro..masa tu da masakan Fresh from france ...ala klu da bulan puasa kan apa yang ko buat..mesti nak tgk masakan kan...dari benda yang tak reti buat mesti bole buat..hehehe nafsu kan..

pastu mummy, mak , and abah pergi ke NSK selayang untuk cari lauk untuk berbuka...dah pesan dengan abah siap2 , abah nnt ambik ayam yea...

masa tu mak mummy teringin nak buat nasi cendawan nad buat soup sayur,...so kira kena la klu makan ayam yang mummy akan buat nie..nk tiru resepi orang putih tu...mak tak kospiden (heheheh) langsung menu ko..jap lagi kita singgah jugak la beli ayam golek takut tak jadi pulak kang..

Bahan-bahan nyER kacang giler...petik jari jer bole buat:

Ayam (lapab ketul) drumstik, kepak,bahagian dada sahaja!!!(klu nak masuk sekor ayam pun bole)
Kentang 3 biji
carrot 2 biji
Bawang sebiji
Jagung sebiji
tomato ambik banyak skit 5 biji
minyak jagung
kuib ayam
Garam/Gula
Lada hitam

Cara-caraNYa
  • sangat senong...korang ambilk bekas yang boleh di masukkan dalam avon ...mummy guna bekas bakar kuih je...
  •  sapukan planta pada bekas kuih tadi..
  • masukkan ayam,kentang, carrot, tomato, bawang, kuib ayam, garam gula, lada hitam, jagung pastu letak minyak jagung..
  • pastu gaulkan semua dan susun kentang biar letak diatas ayam supaya kentang tu bole masak secukupnya..
  • bakar selama 2 jam tau...pastu ambik senduk gaulkan supaya ayam tu masak sama rata..
nanti da masukkan semua bahan macam ni la jadinya

gaulkan semua supaya garam, lada hitam, gula dan kuib sebati


Bakar selama 2 jam

Tahap panas tu tak reti nak cakap..korang bagi tahap paling panas la..
nie yang da siap...nak tau kenapa dia berkilat (minyak jagung) dan nampak basah (air tomato)  menjadi kuah dan kita tumpahkan diayam tu..



p/s: kuah dia memang sedap(dari air tomato/jagung/ayam/)..kentang tu jadi sedap sangat...pastu ayam tu jangan kata la sedap gile...jagung tu anak mummy pun suka makan..dia kata manis dan ada rasa pedas..

komen abah: along, ayamm ko lagi sedap dari ayam golek yang kita beli nie..

abah paling banyak komen..memuji melangit dan melambung-lambung..kembang la aku..

komen mak: ehemmmm ...(jelous la tu)....

Monday, August 8, 2011

NUFFNANG KU BENGGONG LOR!!!

salam,


Entah la aku tgk blog orang semua ada nuffnang..tapi aku punya harammmmmm...ko buat la 100x  tetap juga tak bole..aku pun tak tau kenapa.."kata kawan aku kna hati bersih"hahha xda maknanya..

cuba dan terus cuba pun hampeh xdapattt!! pe lagi aku remove nuffnag tu dari blog aku..puas hati..payah sangat..email bertimbun aku bg tak harammm tak bole jua...

baru jer aku berangan-angan nak berblogging macam RED MUMMY tapi Haraaaammm...bermimipi jer la kau nampaknya..

sekian luahan untuk habiskan sesi petang ku sementara tunggu en.hubby ambik dari keje..


MANGSA FESYEN/RATU FESYEN-GUA.COM

Jumaat lepas bertempat di Hotel Le Meridien, jenama barangan kemas Rafflesia dan Mandalay telah mengadakan sebuah malam gala yang dihadiri lebih daripada 50 selebriti, peragawati serta pereka fesyen. Warna tema malam itu rona keemasan. Seperti biasa, polis fesyen GUA membuat rondaan untuk menyaman mereka yang nampaknya masih kurang prihatin terhadap fesyen.

 Deja Moss yang memakai 'dress'
rekaan Bill Keith bersedia u
ntuk ke ujibakat filem
‘Princess and The Frog”
dan watak yang diidam sudah
tentulah Princess Tiana.
Er, ada had umur tak untuk watak tu?
'Cute'-nya Liyana Jasmay memakai
persalinan Rizman Ruzaini, sesuai dengan personalitinya yang ceria.
Kasut Sergio Rossi miliknya
melengkapkan penampilan ‘elegant party girl'.
Selamat menyambut hari lahir,
Diana Danielle.
Baju gaun kembang ciptaan
Hazwani Osman membuatkan
Di tampak seperti ingin ke parti
harijadinya yang ke-12.
Gaya minimal Hazwani Osman
menyerlahkan penampilan
Intan Ladyana. Tidak
perlu serabut dengan manik
untuk nampak glamour!
Pakaian untuk 'show girl'?
Wajah cantik Rozita Che Wan
seakan-akan tenggelam
di dalam baju emas berkilat
ciptaan Riffai Couture.
Elfira Loy memilih dress
pendek Wanpa dengan
perincian yang minimal.
'Fashionista in the making?
' Masih jauh lagi perjalanannya
ke arah itu tetapi yang pasti,
Elfira atas trek yang tepat.
Ramai memuji penampilan
Irma Hasmie yang dikatakan
sangat manis bila bertudung
walaupun baju rekaan
Hatta Dolmat ini lebih kepada
baju pengantin daripada untuk
ke karpet merah.
Siapa tidak kenal dengan Nasha Aziz?
Pakailah apa sahaja dan pakaian
tersebut tetap akan nampak meletup!
Contoh terbaik rekaan Syaiful Baharim ini.
Hanya Nasha yang mampu memakainya.
Jika diberi pada orang lain mesti tidak sesuai! 
Nasib baiklah model terkenal,
Fazlun ini tinggi orangnya.
Rekaan Zery Zamry ini
membuatkan si pemakainya
nampak seperti ingin ‘terbang’.
Perincian yang terlalu sarat
hinggakan kita mungkin tidak
akan nampak siapkah pemakainya
kerana perhatian akan hanya
tertumpu pada struktur dan perincian
baju tersebut.
Anggun sungguh Natasha Hudson,
hampir sempurna penampilannya pada
malam tu daripada rambut hinggalah
kepada kasut. Antara penampilan
terbaik pada malam tersebut.
Pasangan secocok sama padan,
Norman Hakim nampak segak di dalam kemeja satin Lords Tailor dan Memey
ibarat ratu cantik di dalam dress
ala duyung ciptaan Hazwani Osman.
'What a beautiful couple'.
Bayangkan waktu diaorang kahwin nanti,
lagi meletopkan?

TRAGEDI JATUH

Assalamualaikum,

beberapa hari tak menaip di blog ku (nasinb x bersawang).ewahhh...bukan nyer ape..kandungan dah 3 bulan lebih nie..masih lagi badan sakit-sakit dan demam...tak larat..sumpah..sakit satu badan..ala macam korang demam tapi kali nie aku mengadap da 3 bulan..allah sahaja yang tahu sakit badan dan kepala nie camne...

Pada suatu hari,.,,(deng deng deng),,3 hari diriku Mc(kata melayu cuti sakit) aku demam..tak pegi keje..sumpah masa tu kepala aku nak pecah...aku rehat kat rumah mak aku...so ada hari ahad yang lepas...(ayat aku da macam keling ko)...aku mandikan anak aku...pastu aku tergelincir kat situ  dan menghempap buntut ku..allahuakbar..sakittttnya..nak nagis pun ada...arissya takut tgk aku menjerit..mak aku pun terkejut aku jatuh depan dia...

hari ini, ISNIN...badan aku da sakit..kaki aku da sakit belakang aku da sakit....aku da biasa g urut dlu baru pastu aku g periksa kt klinik..

doakan kandunganku xda pe2 yer.. aku masih menahan sakit....huhuhuhuhuhuhuhuhuhu........


tapi aku xla jatuh terhumban camni..ini lagi sakit KOTTT!!!!

There was an error in this gadget