Monday, April 25, 2011

HARI AHAD BERIKUTNYA....

kat maner pulak ahad kali nie: Taman Air Wetland...
maner tu: Putrajaya PResint 13
bile: Ahad 10.00am-2.00pm..panas bangat!!!!!!!
Buat per: memancing laaarrrr 
Dapat ikan tak: HAmpehhhh..xda pun..ikan xda mood time tu coz isya asyik baling batu jerrr!!!

malam buat aper lak : keluar bawak esya g makan!!!!!!!

HOLLAAA!!!!!!


esya pulak buat aksi!!!
peace dari mummy!!!

OK ESya nak tolong dady pasang mata pancing!

Mummy PAnas!!!!!

UHHHHHH!!!!!mummy susu.....


tunggu ikan kita gambar dlu!!!

BuYukkkkk!!!!
Ok time makan malam....plak!!!!!!
uiSHHH ayam mummy la kakak!!!
~TAMAT~

Tuesday, April 19, 2011

DI SUATU PETANG AHAD!!!!!!!

jom play with esya

bagi keluar peluh lagi

muka ku da masam coz:mumy nat "penattt"

Nk play kat maner yerr!!!

mUmmy,..dady...esya da nmpak man.."taman"

alamak mumy rambut esya kena tiupan angin!!!!

Dady esya nampak pishhh "fish"

weeeeee~esya dah naik Monumen alaf baru di putrajaya!!!

Mummy let go home...!!! esya penat!!!!
Kat maner tu :Monumen Alaf Baru,Putrajaya
Masa: 5.30-7.00pm
Bilerr: Ahad

PESANAN SUAMI

Suamiku selalu pesan.."mumy klu orang buat jahat kat kita atau mengata kita"kata alhamdulilah je...doakan benda baik-baik jer kat dia....mummy always ingat pesan tu..walaupun selama ni mummy tau da orang yang berbuat begitu kat diri kita ni..kita hamba allah dah naik dan turun..kita doakan yang terbaik...

jangan sesekali:-
  • buat mulut cerita tak betul kat orang
  • melaga-laga kan orang
  • menyibuk tepi kain orang melainkan benda tu betul takper
  • tak payah la nak cemburu or nak menunjukkan sangat depan orang yang anda tu hebat sangat
  •  mengata dengan orang lain pastu bole plak da mengutuk orang tu ko jadi baik depan dia "mulut longkang "
  • tak baik mengacau nasi periuk orang
  • jangan busuk hati  boleh tak?
  • tak payah jadi lalang bole
  • jangan nak buat aukta bole tak?
suami saya bilang orang mcm tu kita doakan  yang terbaik kat dia murah rezeki dan sentiasa dosa dia diampunkan.aminnn...bak kata suami mummy lagi allah swt akan bg sama rata pada setiapa manusia "orang tu di permudahkan rezekinya atau diberatkan jodohnya.."

p/s: lagi mummy dengar dari mulut orang lagi sakit hati sebenarnya dgr si POLAN ni mengata mummy..tapi perasaan tu minta di ampunkan..kalau mummy da terlampau geram mengata ampunkan mummy tapi lama-lama dia buat kat kita naik menyampah..jadi mummy doakan kesejahteraan dan kesyukuran alhamdulilah pada umat seperti itu......"alhamdulilah"



"mak sentiasa mendoakan yang terbaik untuk anak-anak mak
...."doa pertama mak jauhkan dari
 panahan fitnah dari orang "........


Thursday, April 14, 2011

GAYA KAKAK ESYA

ESya aritu dalam kereta sambil dia duduk kat belakang..berdiri tengah-tengah pegang bahu mummy and dady ..dia cakap"mamieee..dadyyyy..kakak..." hmmm pe maksudnya tu...bile dady panggil adik nanak..klu panggil kakak esya cakap "haaa"...al maklumla..sekarang da umur 1 tahun 6 bulan dah pandai suru panggil kakak..bile suru panggil adik nanak..so panggil arissya sekarang kakak esya..anak mummy sorang nie kuat la sangat melaram..mamieee iptik "lisptik".mamiee dung "tudung"..kalau mummy da pakai tudung nak keluar .dia akan puji."mieee tantek..tq kakak.." sangat suka memuji mummy dia..hahahah budak kan jujur..paham-paham udah.. jom tengok ragam kakak esya kiter...





MUKA KAMI SAMA ATAU TAK?

oh tudung mummy..esya suka pakai....




mummy borek Esya rintik..: bile da besar nanti kakak esya jadi orang yang cerdik,berjaya  dan sentiasa chantek ok!!!

Wednesday, April 13, 2011

MESTI TENGOK :LISA + SAM "SEKALI LAGI"

"
salam uall..arini teruja sangat sangat sangat..kenapa???..because ada cite baru lisa surihani dan sam gabungan baru dalam filemmm.... asyik dengan farid kamil jerrr..boredd......mummy tak sabar nak tengok cite ni yang akan di tayangkan pada 30 jun 2011 lagi 2 bulan tue.. tak sabar nak tgkkkk.......!!!! Coz cite feeling and menyentuh hati jer..wah wah..kata hati tisu kan kan....

Tarikh Tayangan : 30 Jun 2011
Director : Hashim Rejab
Genre : Romantik Komedi
Cast : Shaheizy Sam, Lisa Surihani, Mia Sara Nasuha dan Bront Palarae.

 
Sinopsis :
Arman (Shaheizy Sam) merupakan seorang pesakit yang percaya dirinya menghidapi penyakit autisme http://www.nural.com.my/BM/autism.html. Dia dijaga oleh ibu (Kartina Aziz) dan ayah saudaranya (Alex Yanz) selepas pembedahan. Dia dijodohkan dengan (Shasha Zurazie) atas pilihan ibunya. Satu hari, Arman diperas ugut dan kehadiran Amy (Mia Sara Nasuha) menyelamatkan Arman. Sejak hari itu, mereka berkawan baik sehinggalah hal persahabatan mereka diketahui ibu Amy, Shiela (Lisa Surihani). Shiela berang dan melarang Amy berjumpa Arman. Mengapakah Shiela berbuat begitu? Segalanya terjawab dalam filem romantik indah lakonan mantap SHAHEIZY SAM, LISA SURIHANI, MIA SARA NASUHA dan BRONT PALARAE di pawagam.









Sayang kat uall...!!!!


Thursday, April 7, 2011

NAK BUAT E-ADUAN!!!!!!

hi uall...ni nak story morry lagi pasal ank mummy....aritu arissya demam dan muntah tak berhenti dari malam sampai pagi..jadinya bawak ke klinik pastu klinik tolak ke hospital..masa nak bawak arissya ke hospital arissya kena bawak ke klinik kerajaan untuk ambik darah..sian arissya..tak sudah-sudah demam...yang nak jadi cite ada ke patut da tau ank kita dah flat so dia tolak ke kecemasan utk cucuk pastu nurse suru tunggu kat luar tnggu bilikdoktor plak..so setiap pesakit akan dapat kad ...so kad tu mummy letak kat bakul yang disediakan..lama tau mummy tnggu arissya dah asyik muntah2...yang geramnya yg sampai dlu bole masuk..time tu mummy da geram sangat dah..mummy terus masuk bilik doct..mummy just ckap"anak saya dah muntah bnyak kali..ni kali ke2 saya datang klinik...nak bg anak saya pengsan baru nk rawat ker???" pastu nurse muka mcm ???? sound mummy suru tnggu lagi pastu mummy naik angin baru la dia suru mummy duk n bg doc check..yang paling bennggong sekali doc kata arissya hempedik.."kepala otak berjambul" takkkan kotttttttt....!!!! pastu doc bg surat utk tolak arissya ke hospital selayang sebagai kecemasan!!!!!

sampai hospital, arissya terus di periksa tekanan hb and darah....pastu kena tnggu doctor utk keputusan darah...mummy tgh tnggu kat bilik doctor tiba-tiba david (allycat) datang teman isteri dia ambik darah..."david tegur esya...tapi time tu mummy dah xda perasaan kan nk senyum..sambung balik pasal esya...so bila da jumpa doktor pakar demam baru la tau kenapa arissya muntah tak berhenti sebab tekak dia bengkak teruk dan demam panas sahaj..so air dalam badan ckup esya bole balik tanpa kena duduk hospital..so sangat lega...alhamdulilah....lega mummy!!!!!

p/s:mummy memang sakit hati betul system kat klinik kerajaan serendah tu..tak pernah elok!!!! da 3 kali mummy naik angin dgn system dorang..kali nie  mummy dah  buat e-aduan staff !!!padan muka...


ni masa dia dah lembik senyum pun tak mau!!!!!


korang tgk saper paling excited nak bergambar..Nurse tuueeee tau!!!


nie dah kat hospital..dahhhh bole balik....

Wednesday, April 6, 2011

DI KUALA SEPETANG

salam uall...arini nak kongsi cerita tentang di kuala sepetang...2 minggu lepas mummy ada kursus di penang..so masa balik mummy and team kursus singgah ke kuala sepetang taiping..hmmm nak tau da per???? MEEE UDANGGGG...pehhhhh..dorang kata sedap..so kami pergi la try kat sana..nama kedai makan tue MAK ??? lupa plak nama kedai tu...tapi kedai nie pernah masuk jalan-jalan cari makan... yang best nyer mee udang ni...udang dia fresh dan bosau bosau tauuuuu...merah lagi udang nyer dan manis sgt2...kuah nye pehhhh mmg terasa udangnyer..kuah tu dorang blend sekali dgn kepala udang...mmg sedap...tambah plak dengan cili jerukk pehhhhh..jom layan gambar....

MEE UDANG YANG SYOOOKKK TUEEEEEE!!!!!

UDANG YANG SANGAT PONUHHHHHH KAN......

BERSAMA DUTA IKLAN MAGGIE DAN PETRONAS ..SHAFINI...!!!!! HEHEHEH

Friday, April 1, 2011

OH CIKGU VOKAL KU

pehhhh...hari nie paling mencabar...bukan nye apa...minggu depan 6 hb 4 da perhimpuan kat office ..so kami ni kumpulan koir kna bawak lagu "satu....kasih yang abadi....tiada tandingi dia yang satu...dua...."lLagu Aris Ariwatan 1234..... cikgu vokal ku yang macho..heheheheh sangat lah suka ambik part yang susah-susah..heheheh tapi lu tetap cikgu di hati wa lah..hihihih...yang tension nyer part mummy xdapat la nak buat..huhuhu sedih but insyllh bole...so dalam minggu ni mummy and the team membuat latihan di studio setiap hari dengan part yanggggg sangattttttt mencabarrrrr kali nie.. bagi team melody uall alwys save and ok..but team yang mempunyai bnyak part ni ampun yer..mummy tak lepas nk buat part utk key...sampai korang balik lambat arini nie..heheheheh...do...re..mi...fa...so...la....ti..do.....

p/s":lagu aku wanita :mat bagi part ok lagi..hihihihi
"uall klu tak paham citer ni cuba paham paham kan yer........


nie lah cikgu vokal ku..:cikgu mat namanya...GARANG tau!!!!



ambik ko muka mummy..macam hampehhh!!!!

kak yun muka happy coz dapat nyanyi part dia dengan tenangggg...

CELEBRATE PARTY 25 YEAR

pada satu malam yang tak berapa best..hihihi hubby balik keje mcm biasa...mulut yang muncung coz tgk istri tak masak lagi dok bermain sms..bukan nyer aper mummy duk prepare party dia dgn zan( office mate) suru sediakan bilik utk party ni kat alamanda...

so encik zul (hubby) makin kelam kelibut coz tgk isteri dia asyik ber sms..dan paling best muka dia tak puas hati coz mungkin dia ingat bini dia tak ingat ke mlm ni birthday boy 25/3/....

so tepat pukul 1030pm ajak dia makan kat luar pastu mummy kata nak g karok ...so bersuka hati la menyanyi di bilik karok bersama geng karok mummy...pada masa yang sama mummy da deal dgn budak-budak tempat karok alamanda tu supaya bawakan kek dalam bilik kul 1200am nnnt...so pe lagi jom layan pic..(kamera hp yang tak berapa bagus)......


nyanyi dulu mcm biasa jerrrr.....(benci tgk gambar tak jelas)


budak budak yang sporting abis menyanyi lagu utk en.zul kita yang terpingga-pingga

meh tayang ckettt..muaxxxxxxxxxch...

potong kek time : )


potong lagi  :P




so...gitu la gamak nyer celebarte party en.zul yang tak seberapa..hehehehehe....yang penting en zul kata masa budak-budak (staf) masuk nak nyanyi dia ingat bilik tu nak kena rompak tau..muka dia mcm "haaaaaaaaaaaaa."..macam terkejut beroookkk wahwahwah... ...love u sayang....!!!!!
There was an error in this gadget