Monday, February 7, 2011

KUIZ HOT MUMMY TNIE

Ok u all..kali nie mummy nak buat kuiz kat u all..so simple quiz ... ari khamis dan jumaat (4-5 feb 2011) mummy and family g la jalan-jalan..takda per nak buat kan...so nak kongsi la mummy g mana dan makan diaman tapi mummy nak jadikan satu kuiz....so soalannya nyer senang sahaja...setiap gambar-gambar yang mummy letak @pamerkan ni just teka kat mana tempat nya..sesiapa yang dapat menjawab kuiz ni mummy akan sediakan baucer pada u all..but must be remember u all kna jadi member mummy dlu yerrr....just letak pada comment sahaja..ada 2 tempat yang mummy nak u all teka k.... jawapan mesti lah tepat bg kedua -dua tempat...selamat mencuba!!!!



 DIMANA TEMPAT SANTAI KAMI BERTIGA BERADA?













DIMANAKAH TERLETAKNYA  KAWASAN CAFE KOREA FOOD INI ?


RECORDING ARTIST

RECORD ARTIST...wahh tajuk meletup nyah..bukan nyer apa..ni story mory mummy...malam sabtu lepas mummy g la karok bersama-sama artist gigs..dalam masa yang sama vokolisis nyer pun da..so mummy mula-mula cool dlu..pastu hubby pilih satu song "favoruttt sonG tau" tangisan manginis hattan-dia fadilah..mummy start jer nyanyi nak tau vokalisis tu ckap per

......"man ni la yang aku nak man..suara camni la..." "naper la ko simpan adik ipar ko"

klu korang nak tau masa tu mummy nyanyi terus kembang-kembag hidung hahah..pehh hhh hubby sengeh jer..bini kna puji saper tak suka beb! ehmmmm

rock star

BILE DAH DAPAT BERCAKAP ??

sekarang ni arissya makin hari makin advance...bukannya nyer aper..dah pandai cakap lagi byak kita kna ajar..bayangkan la budak umur 1 tahun  3 bulan ..sampai tak larat nak layan...arissya klu sabtu ahad dady and mummy mesti bawak dia jalan..so klu pagi-pagi dia bangun da siap mandi dia kan cakap ..............

...."ma tee alan "...maksudnya mamy kita g jalan  ...


pastu kalau nany dia call o atuk dia call..isya mehh sni nany nak ckap dgn awak..dia kan cakap......

....."nanak..ohhhoh"..maksudnya tak nak la..ohhhhhh

arissya ni mmg la penggeli budakknya..klu dia pakai kasut tak pakai stokin..dia akan bau kaki dia..dan tangan dia tergapai-gapai dan dia kan cakap...

....."cuk cuk..errrrrrr"..maksudnya busuk sambil kerut dahi kening terangkat-angkat..
(mmg masam pun)

lagi satu..arissya suka sangat ambil gambar sendiri..tapi dia nmpak hp mummy o dady jer dia akan ambil gambar sendiri tapi tak reti tekan pun tapii mulut ya rabbbi dia akan cakap...

....."cis cis ..haaaaah"..maksudnya cheese ker mummy tak tau la..tapi mmg da gaya dia cakap
..

arissya sekarang kuat mengira gak...dia kan cakap

                                    ..."atuu..weee" maksudnya..satu..dua..tu jer dia bole sebut..

klu dalam kereta dia wajib buat dengan da dua benda 1..dia mengombah dashboard kereta..ke-2 dia akan ambil buku dia transport and travail ...ok start tu mumy akan mengajar da samapi la dia tido..mummy akan bercakap dengan dia .....

mummy:...car..."arissya car sambil tu mummy tnjuk gambar kereta and kereta kat luar..
mummy ...bus..arissya bushh..mummy tunjuk bus dia akan cakap bus..ajar 5-6 kali dia akan tnjuk sendiri kenderaan tu..motorcycle,bicycle,lorry,train tu semua tnjuk jer tapi dia tak reti ckap lagi..lagi best dia nampak gambar doctor dia cakap "auuuuw..sebab dia kan penah masuk hospital..klu dia nampak gambar lawyer dia kata "atukkk" hahahhahahahha...


arissya -arissya..tak larat nak berckap..tu belum story mory pasal dia menyaanyi ....lagi korang tak larat nak dengar dia menyanyi........




nur arissya adriana 1 tahun 3 bulan.

WHAT THE GIRL WANT?

hi all..arini ni topic berkenanan dgn gegirl.. so klu u all apa yang u all harapkan pada seseorang or pada diri sendiri... klu mummy of course mummy akan list kan 10 senarai apa yang gegirl mahukan...
  1. Muka dan Body yang cantik
  2. Personaliti and attitudes (must be seimbang ada positive and negatif just a lite bit) heheheheh
  3. mempunyai harta (kereta/ rumah ) dan wang yang mencukupi
  4. ilmu dan pekerjaan yang bagus
  5. mempunyai pelbagai fesyen pakaian/hijjab, alatan makeup berjenama/perfume
  6. lelaki yang tampan /baik hati/hormat parent (tu penting..) kaya tu no 5 kot..
  7. cinta sejati/kasih sayang/merindu dan belaian manja 
  8. mesti da anak yang cute anak macho..
  9. keluarga yang happy ending
  10. seks (hahahhah klu takda dalam kepala otak gegril tak normal la orang tu)hahahhahaha


saja nak post gambar ni..nampak cute plak!
There was an error in this gadget