Monday, February 7, 2011

BILE DAH DAPAT BERCAKAP ??

sekarang ni arissya makin hari makin advance...bukannya nyer aper..dah pandai cakap lagi byak kita kna ajar..bayangkan la budak umur 1 tahun  3 bulan ..sampai tak larat nak layan...arissya klu sabtu ahad dady and mummy mesti bawak dia jalan..so klu pagi-pagi dia bangun da siap mandi dia kan cakap ..............

...."ma tee alan "...maksudnya mamy kita g jalan  ...


pastu kalau nany dia call o atuk dia call..isya mehh sni nany nak ckap dgn awak..dia kan cakap......

....."nanak..ohhhoh"..maksudnya tak nak la..ohhhhhh

arissya ni mmg la penggeli budakknya..klu dia pakai kasut tak pakai stokin..dia akan bau kaki dia..dan tangan dia tergapai-gapai dan dia kan cakap...

....."cuk cuk..errrrrrr"..maksudnya busuk sambil kerut dahi kening terangkat-angkat..
(mmg masam pun)

lagi satu..arissya suka sangat ambil gambar sendiri..tapi dia nmpak hp mummy o dady jer dia akan ambil gambar sendiri tapi tak reti tekan pun tapii mulut ya rabbbi dia akan cakap...

....."cis cis ..haaaaah"..maksudnya cheese ker mummy tak tau la..tapi mmg da gaya dia cakap
..

arissya sekarang kuat mengira gak...dia kan cakap

                                    ..."atuu..weee" maksudnya..satu..dua..tu jer dia bole sebut..

klu dalam kereta dia wajib buat dengan da dua benda 1..dia mengombah dashboard kereta..ke-2 dia akan ambil buku dia transport and travail ...ok start tu mumy akan mengajar da samapi la dia tido..mummy akan bercakap dengan dia .....

mummy:...car..."arissya car sambil tu mummy tnjuk gambar kereta and kereta kat luar..
mummy ...bus..arissya bushh..mummy tunjuk bus dia akan cakap bus..ajar 5-6 kali dia akan tnjuk sendiri kenderaan tu..motorcycle,bicycle,lorry,train tu semua tnjuk jer tapi dia tak reti ckap lagi..lagi best dia nampak gambar doctor dia cakap "auuuuw..sebab dia kan penah masuk hospital..klu dia nampak gambar lawyer dia kata "atukkk" hahahhahahahha...


arissya -arissya..tak larat nak berckap..tu belum story mory pasal dia menyaanyi ....lagi korang tak larat nak dengar dia menyanyi........




nur arissya adriana 1 tahun 3 bulan.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget