Thursday, March 21, 2013

MY FIRST LOVE :

Salam semua,

Nak kongsi sikit nie... ualss mesti da "sayang" orang pertama dalam hati. macam cinta pertama "first love"...ni nak story sikit la..pengalaman saya masa mula2 kenal apa itu cinta? 

aduhai hebat nya perasaan hati ni..camni citer nyer....

ada budak hensem baru masuk kat sekolah.. hensem yer...so sangat tergoda dengan dia...so kebetulan mummy ni naik bus yang sama dia naik...so tragedis nya dia terpijak kain mummy...so mula la detik itu bermula...siap marah lagi.."oit pehal pijak kain orang nie...tak nampak ker"...so dia diam and senyum jer..pehhhh mata ko ..mencucuk terus kat hati ku....

pastu hati ni dah berkenan siap suru adik cari no hp dia tau...yang kelakar nya da dapat konon salah no hp la kan...tapi sengaja jer..ngada2 kan...so bermula la ber sms ber calling2 lor...

lama tau bergayut..hiihihih masa tu baru tingkatan 4..gatal kan...so dulu guna maxis..mana da topup 10rggt macam sekarang,..dulu kan paling murah rm 60.00...

so cinta pun berputik la...balik sekolah jumpa balik sama...sweet kan..hahahha pastu siap ada buku tau...buku tu setiap hari bertukar..kat buku tu buat luahan hati dan cite la buat apa hari nie...macam diari la...tapi share utk dua hati ni,...konon...

pergi dating paling jauh pun KLCC..g jalan2 tgk wayang..dulu bercinta xda la gatal macam sekarang..dulu nak pegang tangan pun xda yer...selama 9 bulan dapat kekal..pastu putus sebab dia ada perempuan lain..ya allah exam pun abis jatuh..sampai cikgu pun marah tau...

dia main kan hati mummy...dia ada perempuan lain..hihihih kelakar kan..so mummy nak balas balik pe yang dia buat kat mummy siap suru makcik mummy menyamar lagi tau..suru goda dia..then kenakan dia balik kat KLCC.. dia ingat da perempuan hot la nak berkawan dengan dia...so dia pergi tgk mummy bersama makcik mummy yang sporting ni...mummy campak buku tu kat dia sebab x jujur dan buat mummy menangis kerana atas kejahatan mulut dia...

so mummy tinggalkan dia kat klcc dgn tanpa kata apa-apa..mummy berjalan terus bersama kawan lelaki mumy yang berlakon utk menampakkan mummy da berpunya..kelas ko maria

wahhh dram kan...cite first love aku..hihihihih'...

lagu masa first love mummy....

"dua insan..m.naser and yunizar"


haaa..cari la mane den...

"bersuka ria yer..dulu kala "


# sekarang ex gf dia dah berkawan baik pun dengan aku "ala madu den la"..sekarang kami dah ada anak pun... tapi dia masih tak kawin2 lagi smapai sekarang"hihihihi

Tuesday, March 19, 2013

Wednesday, March 13, 2013

PERFUME "MURAH"

Hi semua,


mummy suka ini perfume sebab murah..rm 17.69 jer...huhuuhu...bau dia best and make me so sexy...wahhh gitu,....

mengada2....hahahhaha

MENGAJAR & MENDIDIK ANAK-ANAK

salam semua,

Beberapa kata-kata bernas dari seorang psikologi:

  1. jika anak dalam keadilan, dia belajar adil
  2. jika anak itu hidup dalam keselamatan, dia belajar utk yakin diri sendiri
  3. jika anak itu hidup dalam kejujuran, dia belajar itu kebenaran....
  4. jika anak hidup dalam kemesraan dia  belajar dunia ini tempat yang sesuia untuk hidup
  5. jika anak belajar galakan dia belajar menjadi yakin
  6. jika hidup dalam pujian dia belajar menghargai
  7. jika anak dia ajar penerimaan dia belajar menyayangi...
tapi,

  1. jika anak itu hidup dalam kritikan dia belajar menyalahi orang lain
  2. jika anak itu hidup dalam kekerasaan dia akan belajar melawan
  3. jika anak itu belajar dalam ketakutan dia belajar menjadi pengecut
  4. jika anak itu hidup dalam iri hati, dia belajar berasa bersalah...

PETIKAN DARI BUKU "KEJAYAAN TERLETAK DI DALAM DIRI ANDA" HADIAH BIRTHDAY YER...

CUBA MENDIDIK ANAK MENJADI SEORANG MANUSIA BERJAYA "KALAU ANAK-ANAK MUMMY BACA INGAT YER PESANAN NI...


DCL: TOTAL FOR IMEJ

Salam semua,

ualls ada sembelit tak? ada jerawat tak? berat badan yang tinggi ? kolestrol dalam darah....muka pucat...tak berseri ...mummy bagi tips....

barang DCL memang ada semuanya...

nak putih, muka berseri, jerawat hilang...muka tirus...makan nie...

HANYA RM 75.00 SAHAJA...DARI HARGA SEBENAR RM 85.00...

2009
2013



SEMBELIT ...MAKAN NUCOLONZ..berat badan jadi seimbang.... kita selagi makan yang macam2 selagi tu kena makan samplemnt untuk cuci usus kita..pemakanan sekarang bukan mcm dulu ..so proses pembuangan yang lebih lancar dan mengurangkan berat badan bagi membuang toksid..uall makan nucolonz...RM 65.00 DARI RM 78.00...


ZAMAN ANAK DARA 2008
ZAMAN MAK DARA 2013



NUCOLONZ....SANGAT BEST...

RM 70.00 KHAS UTUK WANITA YANG INGIN KECANTIKKAN DALAMAN...MEMANG KITA BADAN KITA SUPER POWER LA...
just whatsupp mummy...0163405401 tinie...

Thursday, March 7, 2013

Program Feb and Mac 2013.

anak-anak baru bangun,,happy jer tengok muka dorang,...

salah satu keje hakiki ku....

hasil buku/laporan yang telah siap...

anak bujang...

abaikan..hahahhaha

saya suka makan mehoon..hari2 mummy masak mihoon yer...

adik minum air jer...


first time airil makan ais krim lor...


basikal kak dah ke adik plak...


alhamdulilah ...esya da pandai baca buku peter and jane tahap 1a...

happy nyer saya nak g school hari jumaat...



menangis sebab arissya xbole kalau dgr doa mummy dia nagis....

tunggu parking...

Bajet comel la kan...

3 beradik..

kenangan setahun korang "klu ajim n airiel baca blog mummy"

kembar tak seiras

salon time...

suka esya...

kalau esya nk tau ni la keje mummy anta isya ke saloon untie ken tau...tiap2 2minggu sekali..."kalau arissya baca"

wedding time

gedik style

arissya dgn kwn2 mummy yang always sweet...

SCARE @ IGAUAAN HITAM

salam semua,

Memang dah lama tak update kan...sian ..dah bersawang blog mummy nie...

da 3 benda nak bgtau...

first

anak mummy arissya adriana.. lebam kat pipi..ingat kan kena cubit kat tadika..entah tapi tak pasti la,,,sebab malam khamis kat rumah kul 3am arissya menjerit panggil mummy2 da tangan kambing kat muka esya...hmm ingat kan dia mimpi..so pagi esok dia cite mummy esya mlm tadi da jumpa kambing besar kat tepi katil ..tangan dia kat muka esya colour putih..hmm "org tua2 kata budak kecik tak tipu kan.." balik dari tadika terus da bekas lebam..arissya kata tak sakit,,,so teringat dulu-dulu dulu kalau lebam kat peha mak kita selalu kata tu lebam kena gigit hantu la tue..so sangat scare kan...

Second

anak mummy jugak arissya...bawak balik KUTU wei....kat tadika...mummy sangat kecewa sangat..dah la aku ni tak penah tgk kutu or ken ajangkitan kutu..benci la ak...sian arissya..dah la rambut panjang..kami berdua rambut tebal dan panjang..stress ak la...guna syampu anti kutu tu siap menangis2 esya..ubat tu busuk,,,ni igauaan hitam bagi mummy la...sekarang ni alhamdulilah dah xda,..tapi aku takut dia akan menjangkit lagi...huuhuuhuhuhu





third

pasal ex-bibik mummy..aku stress jugak dgn dia nie,...dah la buat perangai then bile dah bla...still keep on mesg ak mencarut2..pening la aku ,,,.bayangkan 1 hari 10 sms maki ak..padahal dia dok buat anak ak kemain lagi sampai kena pegi berubat muntah hitam..dia pukul anak ak..ehhh geram...dia ni mmg mimpi itam ak...pompuan ni mmg ak tak kan letak la gambar dia...muka rabak dia tu...
There was an error in this gadget