Tuesday, July 31, 2012

AKU MASIH MUDA..

salam ladies,

 Im still look younger walaupun anak dua..amin..im still tinggi saham walapun ank dua..amin...saya mempunyai murah rezeki bertambah dengan anak sudah dua amin...suami saya lebih kuat bermanja dengan saya..hahahha amin....  so apa point nk tulis sebenarnya... haaaa..jom la guna produk yang mummy guna..DCL sangat membantu kepada ualls ladies..





KEMATIAN PADA MALAM PERKAHWINANNYA!


KEMATIAN PADA MALAM PERKAHWINANNYA! [Kisah benar] :(


Selepas melaksanakan Solat Maghrib, dia mulakan make-up pada wajahnya, memakai pakaian pengantin putih yang cantik, mempersiapkan dirinya untuk majlis perkahwinannya sendiri, kemudian di...a terdengar azan 'Isyak dan menyedari bahawa wuduknya telah terbatal. Lalu dia berkata kepada ibunya: "Mak, saya perlu ambil wuduk dulu dan solat 'Isyak "

Ibunya terkejut: "Apa kamu gila?!! Tetamu sedang menunggu, untuk melihat kamu! Bagaimana dengan make-up? ! Nanti habis dirosakkan oleh air."
Tambah ibunya lagi: "Sebagai ibu, mak tak izinkan kamu solat sekarang! Wallahi... jika kamu ambil wuduk sekarang, mak akan tetap memarahi kamu."
Anak perempuannya menjawab: "Wallahi... saya tidak akan pergi dari sini sehingga saya melakukan solat! Ibu sepatutnya tahu bahawa tidak ada ketaatan kepada mana-mana makhluk agar menderhaka kepada Maha Pencipta.!!”

Ibunya berkata: "Apa kata tetamu nanti jika kamu muncul dalam majlis perkahwinan sendiri tanpa make-up?! Tentu nampak hodoh atau tidak cantik di mata mereka! Mereka pasti akan mentertawakan kamu! "

Sambil tersenyum, anak perempuan itu bertanya: "Adakah ibu bimbang kerana saya tidak cantik di mata mereka? Bagaimana pula dengan Maha Pencipta saya? Saya bimbang kerana, jika saya terlepas solat saya, saya tidak lagi cantik di mata-Nya "

Dia mula berwuduk, dan semua make-up pada wajah telah hilang, tetapi dia tidak peduli.

Kemudian dia memulakan solat itu dan pada masa dia turun untuk sujud, dia tidak sedar bahawa ia akan menjadi satu sujud yang terakhir!

Ya! Beliau meninggal dunia ketika dalam sujud! Pengakhiran yang besar bagi Muslimah yang berkeras untuk mentaati Tuhannya! Ramai antara mereka yang mendengar cerita ini begitu tersentuh!!

Beliau mengutamakan Allah dan ketaatan kepadaNya sebagai yang pertama dalam keutamaan hidup beliau, jadi pengakhiran terbaik yang dianugerahkan oleh Allah pada mana-mana umat Islam yang layak memilikinya!

Dia mahu menjadi lebih dekat kepada-Nya, maka Allah mengambil nyawanya pada saat di mana umat Islam berada paling dekat kepada-Nya! SubhanAllah!

Dia tidak peduli jika dia tidak indah di mata makhluk, asalkan dia cantik pada Maha Pencipta!

Wahai saudari Muslimah, bayangkan jika anda berada di tempat itu! Apa yang anda akan lakukan? Apa yang anda akan pilih: pujian manusia atau Maha Pencipta?

Wahai sekelian insan! Adakah kita ada jaminan bahawa kita akan hidup untuk minit seterusnya? Jam? Atau bulan?!!
Tiada siapa tahu apabila saat mereka akan datang? Atau bila kita akan bertemu malaikat Maut? Jadi, adakah kita bersedia untuk saat itu?

Wahai muslimah! Apa yang anda pilih: bersantai tanpa hijab atau dirahmati Allah dengan memakai hijab?

Adakah kita bersedia untuk menemui Allah tanpa hijab?

Para Muslimin sekalian, yang mempunyai "hubungan halal" atau "hubungan bebas", adakah kita bersedia untuk menghadapi hari akhirat? Esok?! Apa yang anda pilih? keseronokan dunia sementara ini atau kesenangan di akhirat?!

Semoga Allah membimbing kita semua untuk keredhaan-Nya dan memberikan kepada semua orang yang membaca kisah ini mendapat pengakhiran yang baik, amin.

[Diceritakan oleh Syeikh ‘Abdul Mohsen al Ahmad’]

Lama tak muncul?

salam ualls,






salama ramadhan semua..masih ada yang merindui tak..mesti ada tu...jagan tipu la ualls..hihihih....lama tak update sebab blog gile skit dan agak bz dgn anak pastu da bisnes skit..aisyhhh...

Got problem with your weight and body!!!

Lsalam, hey ladies...

Soalan yang selalu berada di minda:

1. mummy  ada anak tiga tapi badan macam anak dara! ..macam mane??
2. mummy muka kamu cantek jer tak nak kusam dan muka penat pun! camne?
3.mummy perut kita nampak buncit dan gelebeh..suami da bising ...u mantain jer..camne?

so easy ualls.....

just 123.....CLICK!!!!

1. BIDADARI - MADU ASLI, KACIP FATIMAH, MANJAKANI, AKAR SERAPAT, JARUM EMAS, SIRIH SERAI, KURMA DAN HERBA CAMPURAN UNTUK WANITAE

 2.nu-clonz - pembuangan toksid dalam usus..sangat berguna untuk mengurangkan berat badan dan membuang toksid..sangat best samplemnt nie...

3.Nucell- pembakaran kolestrol dalam badandan memberi kejelitan wanita dan awet muda...    kulit yang berjerawat,jeragat dan paling best badan pun susut..

untuk makluman ualls, 3 produk nie bukan sahaja bagi ualls cantek serba serbi (slim,cantek kulit, badan sehat, ) yang paling best bukan untuk set orang pantang jer tapi untuk kegunaan harian sekali...anak dara, mak dara semua bole makan tau..xda had umur...best kan..insyallah kluguna dengan displin dan teratur makan mesti ualls dapat hasil yang best seperti saya sendiri TERBUKTI..ALHAMDULILAH.. Ullas boleh tanye  saya berkenaan produk atau nak berbisnes pun boleh ...







0163405401-TINIE DCL.UNTUK KESIHATAN DAN KECANTIKKAN BERSAMA...JUST SMS OR WHATSUP ATAU BBM -26E6A584


There was an error in this gadget