Friday, January 7, 2011

PETUA SEMASA MENGANDUNG..

Petua mabuk

Kalau ibu-ibu semua mabuk yang agak kronik...mummy dlu masa mabuk tak boleh telan nasi n minum air masak langsung! so korang just buat pagi-pagi tu..mummy ambik biskut kering hup seng tu supaya hilang loya...if ibu-ibu da yang tak bole minum air masak lansung campurkan air masak bersama 100 PLUS.

Petua bagi muka anak bersih tanpa ada ruam skit punnn...
  1. setiap kali mandi..mummy akan sentiasa cuci bahagian pinggang belakang tu ..gosok la perlahan-lahan ..ni kerana muka anak mengadap di bahagian pinggang belakang kiter...
  2. klu kandungan da 7 bulan da bole mula bnyakkn minum air kelapa muda (yang biji tu lagi bagus)
  3. klu kandungan da 8 bulan..petua ni buat sekali sahaja ok...ambik beras basuhkan ..(ambik dlm satu sudu sahaja) rendam 1 hari..bangun jer pagi2 terus minum air beras tu..beras tu buang...
INsyllh kulit ank bersih dari kotoran,ruam..bersih seperti kulit apple..


Putri Mummy {Nur Arissya Adriana}
...(darah mummy pun masih lagi ada  di atas katil tu.....)

Petua urut...

bagi mummy la..urut ni sangat penting sebenarnnya...mula-mula susah la nak percaya dgn bnda-benda camni..tapi sebenarnya amat lah bagus yer...tapi ingat cari la tukang urut/bidan yang betul-betul mahir ...

Petua memakan samplemnt...(WAJIB BG mummy)
bagi mummy samplemnt yang masih menambat hati adalah keluaran DCL.. mummy nak syer aper samplemnt yang mummy makan semasa mengandung...

E~Gnius

  1. Tablet e~gnius diformulasikan berasaskan susu kambing atau susu unta dan glukosa serta gabungan garam tisu. Ia tidak mengandungi bahan-bahan yang boleh memudaratkan tubuh seperti dadah, steroid dan bahan kimia yang boleh memberikan kesan sampingan apabila diambil secara berpanjangan. Ini bermakna ia selamat digunakan walaupun diambil secara berlebihan.
  2. Media yang berasaskan susu unta/susu kambing yang digunakan amat berkesan untuk pembinaan tulang, menguatkan otot, meningkatkan fungsi hati dan pembinaan sel-sel darah. Gabungan garam-garam tisu biokimia triturate seperti kalsium fosfat, kalium fosfat dan magnesium fosfat yang terdapat dalam juzuk yang tetap dalam e~gnius akan menyuburkan otak.
Kebaikan E~Gnius Semasa Hamil

E~Gnius dapat mengurangkan loya-loya atau 'morning sickness' di sepanjang tempoh kehamilan. Selain daripada merangsang minda ibu dan anak dalam kandungan, E~Gnius juga dapat membantu tumbesaran bayi dalam kandungan dan dapat mengelakkan anak dari sakit kuning atau Jaundis setelah dilahirkan.

MADU AMAZING
  1. Madu amazing akan membina, merawat dan menyihatkan semua organ-organ dalaman dan dapat membantu dari segi kesuburan.
  2. Produk istimewa yang dikomposisikan dengan 9 ramuan semulajadi Madu Asli, Kismis, Buah Tin, Kurma Merah, Habbatus Sauda, Buah Zaitun, Dong Quai, Dang Shen, Ubi Jaga dan lain-lain herba terpilih yang diilhamkan daripada kitab-kitab perubatan tradisional mampu membina imunisasi badan dan membina kembali usus. Gabungan herba-herba terpilih di dalamnya boleh diambil oleh yang menghidapi masalah gastrik, luka dalam perut dan pembedahan, asma, kelesuan dan batu karang untuk yang bermasalah.
Kebaikan Madu Amazing Semasa Hamil
Kandungan kismis, buah tin, kurma dapat membantu perkembangan minda ibu dan anak dalam kandungan, menguatkan antibodi badan, di samping memberikan tenaga di sepanjang tempoh kehamilan dan semasa melahirkan.


jika u all  berminat mengenai produk boleh call o sms untuk pertanyaan pada 016-3405401(mummy tinie) @ email pada pinky_tinie@yahoo.com.

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget