Thursday, January 27, 2011

IF I CAN BE LIKE THAT !

mummy always berangan-angan tahi ayam klu la mummy dapat menjadi seorang yang fofular...but bukan fofular gosip -gosip tu tapi fofular jadi orang yang terkemuka dalam perniagan...wahhhh tinggi yer angan-agan mummy kan... mummy dari kecil lagi mmg da pandai berniaga hahaha (bole)???.. mehhh nak imbas kembali....

  • masa darjah 2 lagi da pandai dahhh jual sticker ultraman kat kawan-kawan kelas.."klu korang nak beli satu sticker 20 sen tau" wahh ramai customer minta..dorang nak lekat kat pensil box..hahahha
  • masa darjah 4 plak...masa tu famous dgn sabun hiasan..ala yang buat bentuk kasut la pkai sabun tu...tu pun mummy jual..suru mak buatkan mummy jual dgn kawan0kawan kelas..wahh masa tu pun laku jugak..tau naper coz masa tu FRIENDSHIP DAY..dorang nak hadiahkan kat kawan..masa tu HOT colour purple..hihihi ..guna sabun LUX wangi skit..kang pkai sabun DETTOL pe cer plak...mummy jual rm 2.00 jer..
  • Darjah 5 jual nasi lemak pagi-pagi bwak 5 bungkus...kadang-kadang smp 10 bungkus...senget-senget basikal mummy masa tu..nasi lemak ayam rm 1.50..mummy ambil tempahan dgn kawa-kawan kelas jer..mummy jual sampai la kelas lain tempah sehingga da kena sound dgn makcik kantin..boleee...dengki la tu..nasi lemak mummy popular!
  • Darjah 6 tak da masa...EXAM kan...
  • Masa sekolah menengah tingkatan 1-tingkatan 4 cuti sekolah jer wajib jaga kedai makcik..huuhuhu tapi masyukkk dapat duit Rm 30.00 sehari..best..cuti sekolah tak pernah buang masa..tolong makcik meniaga...paling best dari tingkatan 1 mummy dah menggunakan duit sendiri beli baju raya..
  • masa kat U plak..hahhaha..meniaga jugakk...tapi alat make up jenama MAC and Clinic ..cer cita cer cita ..... cite yer camni... mummy g kelas dlu selalu makeup..so bdak dalam kelas suka so dorang pun tempah la..pastu menjangkit plak kat senior -senoir per lagi..meletetop la perniagaan...
  • bila masuk alam kERJA..wahhh ingat da tak bergiat meniaga tapi sama jugak...mumy buat sal SAMPLENT and ,TUDUNG@ Shawl until now  and KEK MOIST dah pencen..tak larat...

so korang agak-agak mumy bole tak berangan-angan tu jadi kenyatan..eehmmm...




IF I CAN BE LIKE THAT !


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget