Wednesday, January 12, 2011

SET PANTANG DCL-ANAK NO.1

Salam semua....




masa dalam pantang yang paling cerewet skali mak mertua n pak mertua..aduhai..mmg la mummy pantang kat rumah mak sendiri..tp dorang tiap2 pagi n petang akan dtg tgk bby...

tiap2 kali dorang dtg jer mummy akan bersiap sedia sebelum kena leteeeeeeer
  • mandi petang sebelum 4.00 petang
  • bedung anak dgn kemas dari tgn smpi kaki...
  • jamu kat kepala n bekung perut kena kemas
  • makan pagi sebelum kul 9.00 am n mkn mlm sebelum 6.00 petang
  • minum hnya suku cawan sahaja..
  • jamu dia da 10 benda...
  • air anggur n ginseng kna minum dpan dia..(bole eee)
uisssy...buat i tensiiiion u all...

masa mummy pantang mummy makan set produk DCl...(kata tauke DCL kann kannn.hihihi)..mummy bukan nak kata per la..b4 nk mkn set pantang DCL ni..mak mertua suru mkn jamu indonesia marii...tp tak anak tak bole tahan bcoz cepat kena kuning n panas looorrr...

SET PANTANG MUMMY ~ DCL

Selepas melahirkan anak, kebanyakan wanita sudah pasti akan mengadu bahawa tubuh badan mereka sudah 'lari'. Tubuh mereka tidak lagi seperti mereka masih anak dara. Selepas bersalin, mulalah terasa tubuh menggelember, longgar sana sini. Itu belum lagi termasuk lemak yang terkumpul di bahagian tubuh.

Sebenarnya, tidak mustahil bagi seseorang wanita itu untuk mengembalikan kecantikan dan kelangsingan tubuh mereka. Jika mereka mengikut amalan tradisional seperti berpantang atau mengambil produk-produk bersalin, terutamanya selepas sahaja bersalin, mungkin tubuh mereka akan langsing semula. Apa yang penting adalah kesungguhan dalam diri mereka untuk melakukannya. Bagi anda yang ingin sihat dan langsing dalam proses berpantang, SET BERSALIN DCL adalah jalan penyelesaian yang terbaik.

Tidak seperti set-set bersalin yang lain, set bersalin DCL bukanlah jamu sebaliknya ia adalah makanan tambahan yang memberikan tenaga dan memperbaiki sistem dalaman badan anda setelah bersalin. SET BERSALIN DCL sangat sesuai untuk wanita masa kini ataupun wanita bandar yang tidak gemar atau sukar untuk menelan jamu yang dikatakan pahit

1. BIDADARI (ubat ketat)
2. NUAGE (kulit anjal, awet muda)
3. Q-SHE ( Tegang )
4. INTERCLEANCE (ubat Berak)

Apakah kelebihan BIDADARI??

• Membantu masalah keputihan
• Membantu mengatasi masalah senggugut
• Membina rahim
• Mengecutkan rahim
• Mengecutkan otot faraj
• Menyempitkan faraj
• Menguatkan system kemutan
• Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada  pasangan (suami) semasa perhubungan kelamin
• Menambahkan kolagen dalam badan
• Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah
• Membantu menghilangkan bau badan dan mulut
• Melegakan panas badan
• Menegangkan payudara
• Membantu merawat IQ
• Membekalkan tenaga segera
• Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan

(setakat nie mummy makan mmg cepat sembuh luka..bukan nak promote lbh2 tapi mmg bgs..senang citer (jalan highway da jd jln kampung la skg..)


2.Apakah kelebihan NUAGE

Mengaktifkan serta membina sel-sel awet muda
Mengawal bentuk badan.
Membantu memecahkan lemak.
Menghaluskan kulit.
Menegangkan kulit.
Melembabkan kulit.
Mencerahkan lebam (bawah mata).
Mengatasi masalah jerawat
Masalah jeragat (hormon tidak stabil).
Mengatasi masalah kutil.
Mengatasi masalah pori-pori terbuka.
Mengatasi masalah bibir mudah pecah.
Mengatasi masalah kulit tangan dan kaki pecah.
Mengatasi masalah kuku mudah pecah.
Membantu merawat kulit muka yang rosak kerana penggunaan skincare yang mengandungi bahan Kimia yang berbahaya
3. Apakah kelebihan Q-SHE

- menganjalkan kulit yang telah melendut
- menegangkan dan menghaluskan struktur kulit
- mengurangkan garis-garis halus
- mencerahkan kulit dari dalam dan meratakan warna kulit
- menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri
- menghaluskan liang roma dan mengurangkan minyak
- melembutkan kulit
- kulit kurang kasar dan kering
- merawat jerawat dari dalam
- mencegah pertumbuhan jerawat muka dan badan
- mencerahkan dan menghilangkan lebam bawah mata
- melambatkan proses penuaan secara berkesan

KUKU - mencegah kuku dari menjadi lemah dan rapuh
- menguatkan kuku agar tidak mudah merekah dan menyerpih
- meningkatkan dan menggalakkan pertumbuhan kuku yang lebih sihat
- kuku akan kelihatan lebih bersinar dan tidak pucat

RAMBUT
- mencegah rambut dari menjadi lemah, tidak terurus dan tidak bermaya
- mengawal rambut dari menjadi rapuh dan bercabang
- menggalakkan pertumbuhan rambut baru
- mengawal keguguran rambut
- melambatkan penuaan rambut dan mengawalrambut dari beruban
- menjadikan rambut lebih sihat, bersinar, beralun dan hitam berkilat

BADAN - melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak
- membentuk dan merampingkan badan tanpa bonjolan lemak yang hodoh
- mencantikkan badan anda tanpa geleber yang memalukan

PAYUDARA DAN PUNGGUNG - mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur
- memantapkan lagi bentuk menjadikan ia lebih padat
- membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut



Ia juga mengandungi agen anti-kanser yang dapat membantutkan pertumbuhan sel kanser bagi pengidap kanser payudara.



4. Apakah kelebihan INTERCLEAN

Digunakan secara tradisional untuk membersih dan membina usus, melawaskan pembuangan najis, melegakan sembelit, menurunkankan berat badan (obesity), stress, metabolisma rendah, penghadaman & paras hormon rendah.
KULIT
- menganjalkan kulit yang telah melendut
- menegangkan dan menghaluskan struktur kulit
- mengurangkan garis-garis halus
- mencerahkan kulit dari dalam dan meratakan warna kulit
- menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri
- menghaluskan liang roma dan mengurangkan minyak
- melembutkan kulit
- kulit kurang kasar dan kering
- merawat jerawat dari dalam
- mencegah pertumbuhan jerawat muka dan badan
- mencerahkan dan menghilangkan lebam bawah mata
- melambatkan proses penuaan secara berkesan

Keistimewaan:




- Sembelit atau cirit-birit yang kerap
- Masalah-masalah kulit-jerawat, akne, ekzema, psoriasis, kulit yang pudar dan tidak bermaya.
- Kuku dan rambut yang rapuh
- Badan dan nafas berbau
- Sering sakit kepala
- Sakit leher , bahu , sendi dan otot
- Peredaran darah yang lemah – tangan atau kaki sejuk
- Imsomnia –masalah tidur
- Meradang dan kemurungan
- Kitaran haid yang tidak teratur dan masalah-masalah putus haid
- Berat badan dan pembendungan air dalam badan
- Masalah penghadaman , kesenakan dan rasa loya yang kerap
- Alergi dan pengidaman makanan
- Peningkatan tekanan darah
- Kurang tenaga syahwat. Ia adalah hampir mustahil untuk kita mengelakkan diri daripada toksin-toksin ini kerana mereka berada di mana-mana sahaja.

SO PE NK PK LGI...U ALL SEMUA BOLE TRY..IF SAPER2 YANG PENING-PENING LG SET APER YG PERLU DI AMBIL MASA PANTANG
~ni yang mummy suggest ..klu da pe2 masalah o nk tnyer per2 bole email kat pinky_tinie@yahoo.com o call 0163405401 pada mummy k!

gambar mummy masa da nk abis pantang...mummy TETAP HOT walaupun pantang yerrrr!

ni masa pantang dah nk abis punnn... bole...set rambut terus biler da pantang 43 hari..hahahhahah


LEPAS  PANTANG

Abis jer pantang 44 hari..mummy terus ke PERLIS kenduri kawen sepupu yang paling rapat..nak taknak mummy kna g jgak tgk dia nikah...


  • Biler da abis pantang mummy terus ubah gaya rambut yang membosankan niee......~

     
    Sebelum niee~bosan kan kan...

    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v

    selepas,..mummy da cut rambut..(BARU HOT kan kan..) 
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


mula-mula nak buat rambut mcm dlu...takut ROCK sgt tak bgs tu..kate nk jd mummy mithali..hieheheh~


..........................................................





No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget