Monday, April 1, 2013

CUBA BERANI NIAGA!



salam semua, minggu depan mummy and daddy akan ke seminar berani meniaga...nak meningkatkan skill berniaga kami...bukan apa..husband dah buka satu studio jammming kat rawang...skg ni nak usahakan jer lagi...dan dia pun tengah berusaha untuk buka bengkel.. so mummy plak...mesti la tgh berusaha bangkit untuk menjadi usahawan dalam DCL balik...dan ingin membuka kedai kecantikkan..insyallah...

Ruginya bisnes apabila usahawan itu tidak mempunyai 5 formula 
keramat kejayaan iaitu M.E.S.T.I.

1) M - Mentor

Manusia jahil kerana ilmunya. Anak murid jahil kerana gurunya.

Penting untuk Norhatini Idris memiliki cikgu atau mentor yang
sudah berjaya dalam bisnes mereka.

"Orang berjaya sentiasa tinggalkan tapak-tapak kejayaan yang
boleh kita tiru." Ini pesan Anthony Robbins.

2) E- Elmu

Emosi dan ilmu. Apabila kita bijak sinergikan emosi dan ilmu
dengan baik, maka peluang Norhatini Idris untuk berjaya dalam
perniagaan adalah lebih cerah.

3) S - Sistem

Kaji sistem-sistem bisnes yang sudah berjaya. Lihat apa yang
mereka buat. Kemudian tiru sistem itu.

4) T - Tindakan

Jika berangan sampai ke Hokkaido tanpa sebarang tindakan
yang drastik, maka jangan mimpi impian untuk memiliki empayar
bisnes yang hebat akan berlaku.

Bertindak gila-gila. "Fast action! Fast result!"

5) I - Impian

Perhalusi impian Norhatini Idris. Kemudian tulis di atas kertas
supaya ia jelas dan diterjemahkan menjadi satu doa.


BAB STUDIO NANTI MUMMY STORY..... 
kini di buka di rawang






HARTA KEKAYAAN KU....

saya berani niaga!!!!

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget