Pada sesiapa yang masih mencari mane nak dapat makan kuih tart bengkulu sg. choh...ATAU tak pernah tahu ttg kuih tart nie...
meh saya kenalkan...
Disini saya berkongsi
keenakkan kuih tradisional tart Bangkahulu...
Berasal Dari
Bangkahulu Sumatra Indonesia,
Makanan Tradisi
Bangkahulu keturunan atuk nenek saya sendiri dan (erra fazira)...
Kuih tart Bangkahulu
ini sangat popular di Sungai Choh, Rawang.
Kuih tart Bangkahulu
ini berintikan isi kelapa gula merah…
Di masak menggunakan
dapur kayu api..
Kuih ini boleh
bertahan selama sebulan .
Sehingga kini ramai yang telah mencuba alhamdulilah repeat balik yer..dari utara ke selatan yang mencuba dan di putrajaya sendiri ramai yang telah order..
Perkhidmatan melalui pos laju (menggunakan kotak dan bekas yang cantik)
@ bole ambik di Putrajaya .
Insyallah rasanya
dijamin sedap..
Kuih Tradisional Tart
Bengkulu bagi inti :
RM 45.00 (50 BIJI)
Kacang
merah
Kelapa
inti gula merah
Nenas
Cara pembeliaan dan pembayaran kuih tart bengkulu:
- Whatsup/sms saya 0163405401;
- Pada yang menggunakan khidmat pos saya akan minta bankin terdahulu dan bukti bayaran kpd saya;
- Pos saya akan buat pada hari isnin sahaja kerana kuih masak pada hari ahad .
- saya sentiasa buka kepada pelanggan untu makanan hariaan, kenduri dan tempahan hari raya.
ranggup dan lembut....
masih lagi rasa mcm dulo-dulo..
tedapppp....